Letgo’da filme konu olacak dolandırıcılıkta onlarca hesap açıldı

Letgo’da filme konu olacak dolandırıcılıkta onlarca hesap açıldı
14:12 - Ağustos 6 2020 Perşembe

Kendini Kocaeli’de çalışan bir polis memuru olarak tanıtarak Letgo’da oyun konsolu reklamıyla vatandaşları dolandıran kişinin onlarca hesap açtığı ortaya çıktı. Polis şimdi akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık hikayesinde şüpheliyi kovalıyor. Şüphelinin IBAN numaraları ve dolandırdığı kişilerle iletişim kurduğu telefon numaraları detaylı olarak incelenir.

İlginç olayda Kocaeli’de kendisine hizmet eden polis M.Ö. ikinci el ürün alışveriş sitesi Letgo olarak tanıtıldı. Duyuruyu gören EE adlı kişi, M.Ö. iddia edilen kişi ile temasa geçti. Ürünü satın almayı kabul eden EE, “Gebze’de yaşıyorum. Kocaeli’de polis olarak çalışıyorum. Görev yerim Karamürsel. ”EE, Gebze’ye gelip ürünü almak istediğini belirterek,“ Karamürsel’e gidiyorum, misyonum nerede. Zamanım yok. Ürünü kargo ile göndereceğim. ”Metro Turizm’in sahip olduğu kargo şirketinin depo teslim belgesini PDF olarak gönderen EE, ATM’nin kartsız işlem bölümünden 1.600 lira para gönderdi. Otobüsün gelişi sırasında İstanbul 15 Temmuz Şehitler Otogarı’na giden EE, belgenin sahte olduğunu öğrenince şaşırdı. Belgedeki bilgileri içeren otobüsün başka bir şehirde olduğunu öğrenen EE, kişiye ulaşmak istedi. Tekrar tekrar aramalarına rağmen kendisini polis olarak tanıtan kişiye ulaşamayan EE, dolandırıldığını fark ederek önce savcılıkta sonra karakolda nefesini aldı.

Düzinelerce kurban olabilir

Letgo üzerinden dolandırıcılık olması durumunda zanlının gün içerisinde farklı hesaplar açtığı ve kısa sürede açılan hesapları kapattığı tespit edildi. Şüphelinin, bir kişiyi dolandırdıktan sonra hesabı kapatması ve başka bir kişiyi dolandırmak için Mehmet Ali adına yeni bir hesap açması dikkat çekmiştir. Dolandırıcının onlarca hesap açabilmesi sitenin güvenilirliğini sorgulanabilir hale getirdi. Mağdur sayısının da daha fazla olabileceği belirtiliyor ancak şu anda kayıt sayısı sınırlı. Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatırken, polis ekipleri onu polis olarak tanıyan zanlının peşine düştü. Dolandırıcının polis üniformalı iki ayrı fotoğrafı dönüşümlü olarak farklı hesaplarda kullanması dikkat çekiciydi.

Enes Altun

ALAKALI HABERLER

Letgo’da filmlerin konusu olacak dolandırıcılık hikayesi

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi