Lastik dükkanlarında ‘kış lastiği’ değişimi

Lastik dükkanlarında ‘kış lastiği’ değişimi
12:00 - Kasım 20 2020 Cuma

Ardahan’da kar yağışının başlamasıyla araç sahipleri, araç lastiklerini değiştirmeye başladı. Otomobil lastikleri, kar lastiği takmak isteyen vatandaşlar nedeniyle meşgul. Ülke genelinde kış lastiği kullanma zorunluluğu 1 Aralık’ta başlayacak. Kar yağışının lastik değiştirmesinin beklenmemesi gerektiğini belirten teknik uzmanlar, kış lastiklerinin yol güvenliği açısından hayati önemine dikkat çekti. Ardahan’daki oto lastiği üreticileri ve oto bakım uzmanları, zorunlu kış lastiği uygulamasına başlanacağını ve bir an önce kış lastiklerinin tedarik edilmesi gerektiğini hatırlattı.

Otomobil lastiği satan ve değiştiren Sinan Lale, vatandaşların kar lastiği kullanma bilincine sahip olduğunu belirterek, “Vatandaşlar kış lastiği kullanma bilinci yarattı. Artık herkes lastik değiştiriyor, ticari ve binek otomobil fark etmeksizin, satışlarımız devam ediyor. Hem yeni lastik satıyoruz hem de yaz lastiklerini değiştiriyoruz Şu anda günde ortalama 30-35 lastik değiştiriyoruz ve yoğunluk çok fazla değil, neredeyse bu yoğunluğa ulaşmıyoruz. 5 kişilik bir ekiple çalışıyoruz. insanlar. Şimdilik işler çok iyi gidiyor.Kış lastikleri hayat kurtarıyor, önümüzde uzun bir kış var, çok soğuk ve karlı, bu yüzden herkes lastiklerini değiştirmeli ve herhangi bir kazadan kaçınmalı. ”

Kış lastiklerinin daha fazla yol tutuşu ve daha kısa fren mesafesi sağlayarak kazaları önemli ölçüde azaltarak hayat kurtardığını belirten Lale, “Kış şartlarında gerekli önlemler alınmazsa trafikte risk artar. Kış şartlarında karlı ve buzlu yol için özel olarak hazırlanan kış lastiği, daha fazla yol tutuşu ve daha kısa fren mesafesi sağlayarak kazaları önemli ölçüde azaltır. Kış lastikleri sorunsuz ve güvenli trafiğe katkıda bulunur. Zorunlu olsun ya da olmasın günlük trafikteki tüm araçlara kış lastikleri takılmasını tavsiye ederiz. ”

Aracına kar lastiği takmak için gelen vatandaşlardan Mehmet Koç adlı aracın şoförü, “Maalesef şehrimizde kış çok soğuk ve karlı. Bu nedenle, zaten oluşmuş buzlanmaya karşı aracıma kış lastikleri taktırdım. Sezon geldi, bu yüzden burada aracımı getirip kış lastiklerini takmak için bekliyorum. Mevsime göre tedbirlerimizi almalıyız. ”

Olgun Yıldız

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi