Lance Stroll’ün İstanbul’daki pol pozisyonu

Lance Stroll’ün İstanbul’daki pol pozisyonu
18:00 - Kasım 14 2020 Cumartesi

İstanbul, 9 yıl aradan sonra yine Formula 1 heyecanına ev sahipliği yapıyor. Yarın 13.10’da başlayacak yarışlardan önce eleme turları bugün tamamlandı. BWT Racing Point F1 takımından Lance Stroll yarışın pol pozisyonunu aldı. Aston Martin Red Bull Racing Team Max Verspatten, büyük heyecana sahne olacak Intercity İstanbul Park’ta ikinci sırada yarışa başlayacak. BWT Racing Point F1 takımının Meksikalı pilotu Sergio Perez, yarışa 3. sırada başlayacak. Pilotlar kategorisinde şampiyonluk için büyük bir avantaja sahip olan Lewis Hamilton da 6. sırada başlayacak.

Yağmur sıralamayı belirledi

Pek çok takımın ön eleme turlarına geçiş lastikleri ile başladığı görüldü. Yarışın başlamasıyla birlikte yağmur arttı. Pilotlar yağmurun etkisiyle zor anlar yaşarken bazı ekipler tam yağmur lastiklerine geçmeyi tercih etti. Yağmur yoğunluğu artınca ilk sektörün bitimine 6 dakika 56 saniye kala kırmızı bayraklar dalgalandı ve sektör askıya alındı.

Yağmurun etkisi geçince ilk sektör kaldığı yerden devam etti. Aston Martin Red Bull Racing’den Max Verstappen 1: 57.485 ile sektördeki en hızlı turu kazandı. Sektörün sonunda elenen isimler Kevin Magnussen (Haas F1 Takımı), Daniil Kvyat (Honda), George Russell (Williams Racing), Romain Grosjean (Haas F1 Team) ve Nicholas Latifi (Williams Racing) oldu. Latifi pistin dışında yere sıkıştığında kırmızı bayraklar bir kez daha dalgalandı ve Kanadalı pilot hızlanamadan sıralama turlarına veda etti.

Birinci sektördeki en yakın rakibine 2 saniyelik fark yaratan Hollandalı pilot Verstappen, ikinci sektördeki en hızlı isim oldu. Red Bull sürücüsü bu bölümde 1: 50.293 puan aldı ve yine ilk sektörde olduğu gibi takım arkadaşı Alex Albon’a 2 saniyelik bir fark attı. İkinci sektörün sonunda elenen isimler Pierre Gasly (Honda), Charles Leclerc (Ferrari), Carlos Sainz (McLaren F1 Takımı), Sebastian Vettel (Ferrari) ve Lando Norris (McLaren F1 Takımı) oldu.

Kutup pozisyonu Lance Stroll

Eleme turlarında üçüncü sektör büyük bir rekabete tanık oldu. BWT Racing Point F1 takımının Kanadalı pilotu Lance Stroll, 1: 47.765’lik derecesiyle pole pozisyonunu almayı başardı. Max Verspatten yarışı 1: 48.055 ile ikinci sırada başlatırken, BWT Racing Point F1 takımının diğer pilotu Sergio Perez 1: 49.321 ile İstanbul’daki yarışa başlamaya hak kazandı.

Mercedes ipi aldı

Formula 1’de sezonun 14. yarışından önce Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton 282 puanla pilotlar sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Hamilton’un en yakın takipçisi, 197 puanla Finli takım arkadaşı Valtteri Bottas.

Takım sıralamasında 479 puan alan Mercedes, Imola’da düzenlenen Emilia-Romagna GP’de 7. şampiyonluğunu ilan etti. Mercedes’i 226 puanla Red Bull Racing ve 135 puanla Renault takip ediyor.

Hava tahminine göre yarınki yarışın yağmurlu havada gerçekleşmesi ihtimali var.

Hamilton şampiyonaya yakın

Takımların sıralamasını birinci bitiren takımın belirlendiği sezonda Hamilton 85 puan farkla pilotlar kategorisinin önünde yer alıyor. Yarınki yarıştan sonra sezonun geri kalanına maksimum 78 sayı kaldı. Hamilton, İstanbul’da yarışı kazanmasa bile takım arkadaşı Bottas’ın önünde bitirirse şampiyonluğunu garantiye almış olacak. Bottas’ın şampiyonluk şansını korumak için kazanması yeterli olmayacak. Hamilton ikinci olursa, Bottas da şampiyona yarışına devam etmek için hızlı tur skorunu rakama yazmak zorunda kalacak.

Sabri Kalkar – Bozhan Memiş – Mehmet Şirin Topaloğlu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi