Su kanalı kazısında bulunanların lahit olmadığı anlaşıldı

Su kanalı kazısında bulunanların lahit olmadığı anlaşıldı
17:55 - Ekim 22 2020 Perşembe

Sivas’ın merkezine bağlı Çongar köyünde su kanalı kazısı esnasında karşılaşılan ev lahit olduğu düşünülen yapının küp parçalarına ait olduğu anlaşıldı.

Köylüler tarafından 2,5 kilometre mesafede bulunan su kuyusundan mezarlığa su götürebilmek maksadıyla yapılan kazı çalışması sırasında toprağın altından lahit mezara benzeyen bir yapı çıktı. Fevzi Doğan isimli vatandaşın arazisinde çıkan bu yapıyla ilgili köylüler Sivas Arkeoloji Müzesini aradı ve bölgede inceleme yapılmasını talep etti. Bölgeye gelen ekipler yaptıkları incelemede bulunan yapının bir küpün parçaları olduğu ortaya çıktı.

Su kanalı çalışması yapan vatandaşlardan olan Turan Kaya Demirci yaptığı açıklamada köy mezarlığına su götürmek için bi haftadır çalıştıklarını ve çalışmalar esnasında bu yapıyla karşılaştıklarını söyledi. Demirci bu bölgenin geçmişte mezarlık alanı olduğu yönünde tahminleri olduğu için heyecanlandıklarını söyledi. Tarlanın sahibi Fevzi Doğan ise bu bölgede tarım yaptığı dönemlerde benzer yapılarla kendisinin de karşılaştığını ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi