Kuzey Marmara Otoyolu, tatilcileri trafik sıkıntısından kurtarıyor

Kuzey Marmara Otoyolu, tatilcileri trafik sıkıntısından kurtarıyor
11:00 - Ağustos 3 2020 Pazartesi

Yoldan memnun olan sürücüler, “Daha önce köy yollarını kullanıyorduk, dolambaçlı, sorunlu yollardı. Ama bu yola girdikten sonra harika bir yol olduğunu gördüm.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun talimatıyla, TEM Otoyolu üzerindeki trafiği rahatlatmak için geçici olarak açılan Kuzey Seviyekli Kavşağı ile TEM İzmit Doğu Kavşağı arasında yer alan sürücüler yolculuklarına devam ediyor tatil trafiğine kapılmadan. Tatilin 4. gününde dönen tatilciler Kuzey Marmara Otoyolu’nun yanı sıra TEM Otoyolu’nu tercih ediyorlar. Kuzey Marmara Otoyolu, vatandaşların gidebileceği mesafeyi kısaltıyor. TEM Otoyolu üzerinde trafikten kaçınmak için Kuzey Marmara Otoyolu’nu tercih eden sürücüler, yolu çok sevdiklerini ve istedikleri yere doğru rahatça hareket edebildiklerini belirtti.

“Trafik daha rahat”

Kemal Çakan, Kurban Bayramı nedeniyle akrabalarını ziyaret etmeye başladıklarını ve dönüş için Kuzey Marmara Otoyolunu tercih ettiklerini belirtti. “Her şey çok iyiydi, her şey mükemmeldi, tatil iyiydi. Tatil ziyareti için Eskişehir’den İstanbul’a geldik. Yine Eskişehir’e gidiyoruz. Kuzey Marmara Otoyolu harika. Hedefimize en kısa sürede ulaşıyoruz. Trafik daha rahattı. ”

“Yolumuz 2,5-3 saat kısaltılacak”

Çekmeköy’e dayanan Giresun memleketine döndüklerini belirten Yalçın Eybil, “Allah devletimize, milletimize izin vermeyelim. 4 şeritli yol, rahat gidiş-dönüş, rahat. Biz rahat gelip gidiyoruz. Şimdi, hesaplamalarımıza göre, yolumuz 2.5-3 saat kısaltılacak ve 10 saat gideceğiz. Bin kilometremiz var “dedi.

“Eskiden köy yollarını kullanırdık”

Kuzey Marmara Otoyolu açılmadan önce köy yollarını kullandıklarını belirten Cihan Öztürk, “Süper, harika. Sadece bunun hakkında konuşuyorduk, harika bir yol. Daha önce köy yollarını kullanıyorduk, kıvrımlı, sorunlu yollardı. Ama bu şekilde başladıktan sonra bunun harika bir yol olduğunu gördüm. Bence beklenenden fazla oldu “dedi.

Mustafa Uslu – Kerim Yavuz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi