Kuzey Marmara Otoyolu tamamen hizmete girdi

Kuzey Marmara Otoyolu tamamen hizmete girdi
15:00 - Aralık 19 2020 Cumartesi

Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Kuzey Marmara Otoyolu sadece Marmara’nın değil tüm Avrasya Bölgesi’nin ulaşım ve ticaretinde hayati bir rol oynayacak. İki kıtayı birbirine bağlayan, Avrasya’nın lokomotifi Marmara’nın itici gücü olan Kuzey Marmara Otoyolu sayesinde; Araçların transit geçişi şehir trafiğine girmeden yüksek standartlı, kesintisiz, güvenli ve konforlu bir yol ile sağlanacaktır. Kuzey Marmara Otoyolu ile zamanın ve konforun değeri yeniden tanımlandı ”dedi.

İzmit-Akyazı arasındaki 400 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu’nun son bölümü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı video konferansla törenle açıldı. İzmit-Akyazı kavşağı arasında toplam 72,72 kilometre uzunluğunda 56,5 kilometre ana yol ve 11,6 kilometre bağlantı yolunun açılış töreni; Bakan Karaismailoğlu’nun yanı sıra Sakarya Valisi Çetin Oktay Kalkım, AK Parti Milletvekilleri, belediye başkanları, müteahhit firma yetkilileri ve çok sayıda davetli.

Programın açılış konuşmasını yapan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Kuzey Marmara Otoyolu’nun 6. ve son kesimi TEM İzmit’i tamamlayarak tüm otoyolunu açtığımız bu önemli günde sizlere şükranlarımı sunuyorum. -1 Kavşağı ve TEM-Akyazı kesimi Hükümeti ile başlayan ulaşım ve altyapı hamlemiz daha da güçlenerek devam ediyor.Ülkemizi dünyanın en büyük ekonomileri arasında hak ettiği konuma getirmek için dünyanın en büyük projelerini üstleniyoruz.Marmaray , Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, İstanbul İzmir Otoyolu, İstanbul Havalimanı, Bakü Tiflis Kars Demiryolu, Ordu Giresun Havalimanı ve Hızlı Tren hatları gibi büyük projeleri başarıyla tamamlayarak hizmete sunduk. Bugün on binlerce Mühendislerimiz, teknik elemanlarımız ve işçilerimizin tamamı yurt genelinde 3 binin üzerinde şantiyede gece gündüz çalışmaktadır. -Sivas Demiryolu hat mod Biz fi ernizasyon projesini tamamlayarak hizmete açmıştır. Aydın Denizli Otoyolu, Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası ve Kayseri Anafartalar-YHT İstasyonu Tramvay Hattının temellerini attık. Kahramanmaraş Göksun Yolu, Formula 1 Pisti, Hayrabolu-Tekirdağ Yolu ve Sarıkamış-Karakurt Horasan Yolu ve Manisa Akhisar Çevre Yolu açtık. İlk ihracat trenimizi Çine’ye gönderdik ve yolculuğunu kesintisiz ve başarılı bir şekilde tamamladı. Çarşamba günü Ankara-Niğde Akıllı Otoyolunun ikinci bölümünü açarak Otoyolun tamamını hizmete açtık. Aynı şekilde yakın gelecekte; Pek çok projeyi hizmete sokacağız ”dedi.

“Böyle bir şeyi imkansız olarak kabul etmiyoruz”

Avrasya’nın lokomotifi Marmara’nın itici gücü olan Kuzey Marmara Otoyolu sayesinde; Araçların şehir içi trafiğine girmeden yüksek standartta, kesintisiz, güvenli ve konforlu bir transit geçiş sağlayacağını belirten Karaismailoğlu, “Geçilmez denen dağları tünellerle deliyoruz, geçilmez nehirleri köprülerle geçiyoruz, yapıyoruz. “imkansız” gibi bir şeyi kabul etmeyin. Vatanımıza ve sevgili milletimize büyük bir güçle hizmet etmeye devam edeceğiz. Kuzey Marmara Otoyolu, sadece Marmara’nın değil tüm Avrasya Bölgesi’nin ulaşım ve ticaretinde hayati bir rol oynayacak. İki kıtayı birbirine bağlayan, Avrasya’nın lokomotifi Marmara’nın itici gücü olan Kuzey Marmara Otoyolu sayesinde; Şehir trafiğine girmeden yüksek standartlı, kesintisiz, güvenli ve konforlu bir yol ile araçların transit geçişi sağlanacaktır. 2016 yılından itibaren kısmen hizmete açılan Otoyolumuz, İzmit 1 Kavşağı ile Akyazı arasında 72,72 kilometre uzunluğundaki Otoyolumuzun son ve en uzun bölümünü hizmete açmış, daha önce hizmete aldığımız 320 kilometre sonra tüm Kuzey Marmara Otoyolu 400 kilometre hizmete girdi. Ticaretin kalbi olan bölgeyi kapsayan bir ulaşım koridorunu tamamlıyoruz. 6. bölümde bugün açılış için birlikteyiz; 4 viyadük, 64 köprü, 22 üst geçit, 20 alt geçit ve 179 menfez olmak üzere toplam 289 sanat yapısı bulunmaktadır. “Dünyaya örnek olan ve tasarrufun önünü açan yüksek standartları olan bir proje otoyolumuzla hayata geçirildi.”

“Otoyol, olası büyük bir depremde de hizmet edecek”

Kuzey Marmara Otoyolu ile zamanın ve konforun değerinin yeniden belirlendiğini belirten Bakan Adil Karaismailoğlu, “Ülkemiz coğrafi olarak deprem olasılığının yüksek olduğu bir konumda. Bu nedenle projelerimizin her birinde depreme dayanıklılığı sağlayan en modern mühendislik yaklaşımları kullanılmaktadır. Kuzey Marmara Otoyolu, büyük bir deprem durumunda Marmara Bölgesi ve İstanbul’a hizmet verecek. Kuzey Marmara Otoyolu, ülkemizin önemli gücü olan sanayi ve ticaret kentlerine yeni bir soluk getirecek. İstanbul’dan Anadolu illerine giderken ve dönüş yolunda mevcut TEM otoyolu ve D-100 Karayolu üzerinde uzun araç kuyrukları oluşması da önlenecek. Kuzey Marmara Otoyolu ile zamanın ve konforun değeri yeniden tanımlandı ”dedi.

“Vatandaşlarımızın her biri için bir gurur”

Karaismailoğlu, “Kuzey Marmara Otoyolu her bir vatandaşımız için gurur kaynağıdır. Gençlerimizin dünya çapında bir çalışması olan çocuklarımızın Türkiye’nin parlak geleceğini gösterebileceğinin bir simgesi. Ülkemizi ve milletimizi Türkiye’de çağdaş medeniyet seviyesine taşımak ve geleceği tanımak için bir engel değil ve doğaya ne kadar yakın günlerin dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olacağının kanıtıdır. Bu güzel ve hayırlı günde, her kademeden meslektaşlarıma, müteahhitlere ve projemize emeği geçen bakanlığımız personeline teşekkür ediyorum ”dedi.

Bakan Karaismailoğlu’nun konuşması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferansla programa katılmasının ardından kurdelenin kesilmesi ile Kuzey Marmara Otoyolu’nun tamamı TEM Akyazı Kavşağı’nda düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Burak Can Tokyürek – Orkun Kaya

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi