Kuveyt Dışişleri Bakanı Al-Sabah: ‘Suudi Arabistan, Katar’a sınırlarını yeniden açacak’

Kuveyt Dışişleri Bakanı Al-Sabah: ‘Suudi Arabistan, Katar’a sınırlarını yeniden açacak’
23:12 - Ocak 4 2021 Pazartesi

Suudi Arabistan ve Katar sınırlarını yeniden açmayı kabul etti. Kuveyt Dışişleri Bakanı Ahmed Nasser Al-Muhammad Al-Sabah, Suudi Arabistan’ın kara ve deniz sınırını ve hava sahasını bu akşamdan itibaren Katar’a yeniden açacağını açıkladı. Dışişleri Bakanı Al-Sabah, Suudi Arabistan’ın Körfez krizini sona erdirmek için Katar’a uygulanan ambargoyu da kaldıracağını söyledi.

Üç yıl önce Suudi Arabistan, “terörizmi” desteklediğini iddia ederek Katar ile sınırlarını kapattı ve ablukaya aldı. Katar, Suudi Arabistan’ın iddialarını sürekli olarak yalanladı.

Dışişleri Bakanlığı: “Katar ile Suudi Arabistan arasında kara, deniz ve hava sınırlarının açılmasını memnuniyetle karşılıyoruz”

Dışişleri Bakanlığı, Körfez sorununun çözümüne yönelik gelişmeler hakkında yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Katar ile Suudi Arabistan arasındaki kara, deniz ve hava sınırlarının açılış konuşması için bu akşam aldığı kararların itibarın memnuniyetle karşılandığı Türkiye’nin bu yöndeki tüm çabalarına destek vermeye devam edeceğini belirtti.

“Bu gelişme, Haziran 2017’den bu yana Körfez bölgesindeki çatışmanın çözümüne yönelik önemli bir adımı temsil ediyor. Arabuluculuk ve kolaylaştırma faaliyetleriyle karar alma sürecine katkıda bulunan başta Kuveyt olmak üzere uluslararası aktörlerin çabaları takdire şayan. Umudumuz, bu ihtilafın, ülkelerin egemenliğine karşılıklı saygı temelinde kapsamlı ve kalıcı bir şekilde çözülmesi ve Katar halkına yönelik diğer yaptırımların derhal kaldırılmasıdır.

Körfez İşbirliği Konseyi’nin stratejik ortağı olan ve Körfez bölgesinin güvenlik ve istikrarına büyük önem veren ülkemiz, bu yöndeki tüm çabalara destek vermeye devam edecek ”dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi