Küstah tepki, tepki olarak bir tokat gibidir

Küstah tepki, tepki olarak bir tokat gibidir
17:00 - Ekim 25 2020 Pazar

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Avrupa’daki Müslümanlara yönelik sistematik zorbalık ve düşmanlığa işaret ederek, “Bazı Avrupalı liderler sadece kendi aralarında yaşayan Müslümanları hedef almıyor, aynı zamanda kutsal değerlerimize, kitabımıza, Peygamberimize, yani bizim bütün yaşam tarzı. “

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Avrupa Birliği’nin kuruluş anlaşmasının 2. maddesini Fahrettin Altun’un görevine ekleyerek, “Sizi hayal kırıklığına uğrattığım için özür dilerim ama anlaşmamızda tanımlanan yaşam tarzı budur. “Avrupa Yaşam Tarzı” notuyla cevap verdi.

Schinas’ın kendisinin işaret ettiği Avrupa Antlaşması’nın 2. Maddesinde, “Birlik, insan onuruna saygı, özgürlük, demokrasi, eşitlik, hukukun üstünlüğü ve mensupların hakları da dahil olmak üzere insan haklarına saygı değerleri üzerine kurulmuştur. azınlıklar. Fahrettin Altun’un paylaşımına cevabı “Çoğulculuğun, ayrımcılığın yapılmamasının, hoşgörünün, adaletin, dayanışmanın ve kadın erkek eşitliğinin hakim olduğu bir toplumda üye devletlerde ortaktır.

Fahrettin Altun, Schinas’ın küstah görevine cevaben, Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik Teşkilatı’nın (Frontex) Yunanistan ile birlikte mültecileri açık denize geri ittiğini ve ölüme terk ettiğini ve böylece uluslararası suçları hiçe sayarak suç işlediğini belirten bir mektup ekledi. hukuk ve insan hakları, “Bu senin gerçek yaşam tarzın! Sözleriyle cevap verdi.

Derya Yetim

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi