Kuru Bamya, Altınla Yarışıyor: Kanser ve Diğer Hastalıklara İyi Geldiği İleri Sürülüyor

Kuru Bamya, Altınla Yarışıyor: Kanser ve Diğer Hastalıklara İyi Geldiği İleri Sürülüyor
16:42 - Mart 28 2023 Salı

Sivas’ta, son zamanlarda fiyatı gram altınla yarışan kurutulmuş bamyanın, kanser başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği belirtiliyor. Türkiye’de en çok Orta Karadeniz bölgesinde su verilmeden yetiştirilen bamyalar, özenle toplanıp kurutulduktan sonra tezgahlarda yerini alıyor. Bu nedenle, bin liradan satılan kuru bamya, kurutulması ve ince işçiliği sebebiyle oldukça pahalı bir ürün haline geliyor.

Hal esnafı Ethem Yıldız’a göre, kuru bamya, demir eksikliğine, diz kapaklarındaki ağrıya, kanser başta olmak üzere birçok hastalığa şifa veriyor. Sivas’ta oldukça popüler olan kuru bamyanın fiyatı gram altınla nerdeyse aynı seviyelere ulaşmış durumda. Ancak Yıldız, kuru bamyanın altından daha kıymetli olduğunu belirtiyor ve şehir dışından da yoğun talep aldıklarını ifade ediyor.

Kuru bamyanın sağlık açısından birçok faydası bulunuyor ve kanser başta olmak üzere birçok hastalığa şifa verdiği düşünülüyor. Ancak bu iddiaların ne ölçüde bilimsel temelli olduğu konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi