Kurtulan Zavadanak Bekir’den kurallara uyma çağrısı

Kurtulan Zavadanak Bekir’den kurallara uyma çağrısı
13:00 - Ocak 10 2021 Pazar

Kaza, 15 Mart’ta Manavgat Kızılağaç kavşağında meydana geldi. Bekir Varol’un (42) kullandığı minibüs Niyazi K., 07 L 7170 plakalı minibüse çarptı. Kazada, Niyazi K.’nin kullandığı araçta bulunan Döndü K. ve Osman K. yaralandı. İhbar ile olay yerine gelen 112 sağlık ekibi, yaralıları ambulansla Manavgat Devlet Hastanesi’ne götürdü. Kazanın ardından kamyon şoförü Bekir Varol, polis ve karşı tarafla diyalogları yaptı. Polisin yaptığı alkol testinde 2.2 promil alkol alan Varol, diğer sürücü Niyazi K.’ye tepki gösterdi: “Koronadan kaçıyorsun. Hadi sarhoş olabilirim ama uymuyor. Devletin ışıkları. Kırmızı ışığı geçtiniz “. Polise de mevcut olayı anlatan ‘Zavadanak vurdu’ sözleri fenomen haline getirmiş, Türkiye’nin gündemine oturuyordu.

Kazanın ardından 6 ay sürücü ehliyetine el konuldu ve Manavgat 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘trafik güvenliğini tehlikeye atmaktan’ yargılanan Varol’a para cezası verildi. Davada 5 ay hapis cezasına çarptırılan Varol’un cezası kesinleşti. Alanya Adliyesi’ne teslim olan Varol, işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

Serbest bırakıldı, ilk mesajı yine koronaydı

5 aydır kaldığı Alanya Kapalı Cezaevi’nden adeta koşarak çıkan Bekir Varol, “Lütfen kimse suç işlemesin. Tanrı düşmanımı hapse bile atmasın. Yasalara, yasalara uyalım, insanlara saygılı olalım ”dedi.

Cezaevinde düşünecek çok vakti olduğunu belirten Varol, “Cezaevinde televizyon seyrederken en çok vatandaşların korona tedbirlerine uymamasından pişman oldum” dedi. Herkesi corona virüs tedbirlerine uymaya çağıran Varol, “2 günlük sokağa çıkma yasağına dayanamıyorlar. Sokağı özledim, 5 ay ayrılıyorum. Bu hastalıktan bir an önce kurtulmak için lütfen kuralları takip edin ”.

Hapisten çıktıktan sonra kısa bir açıklama yapan Bekir Varol, “Cezaevinde geçirdiğim 5 ay boyunca düşünecek çok zamanım oldu. Hayatımda olduğundan daha fazla televizyon ve haber izledim. Öncelikle vatandaşlarımızı suç işlememeye çağırıyorum. “Allah düşmanımı buraya bile indirmesin” dedi.

Haberleri izlerken çoğu kişinin corona virüs önlemlerine duyarsız kaldıkları için üzüldüğünü belirten Varol, “İlk gün söylediğim gibi vatandaşlarımızı korona konusunda duyarlı olmaya ve tedbirlere uymaya çağırıyorum ve yasaklar. Sosyal mesafeyi koruyalım, maskemizi takalım, ellerimizi sık sık yıkayalım. 2 gün dışarı çıkmayarak hiçbir şey kaybetmeyeceğiz. Bak, 5 aydır arsayı özledim, sokağı terk et. Ama şimdi sokağa çıkma yasağı var. Evime giriyorum ve uyumaya geliyorum. “Bu günler geçtiğinde, istediğimizi yapabiliriz” dedi.

Arif Kaplan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi