Kurbanlıklarda büyük tehlike söz konusu

Kurbanlıklarda büyük tehlike söz konusu
12:18 - Ağustos 1 2019 Perşembe

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alparslan Coşkun, kurbanlık alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatırken, kurbanlıklarda ki tüberküloz riskine de dikkat çekti.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alparslan Coşkun, kurbanlık alırken vatandaşların, veteriner hekimlerin kontrol ettiği hayvanları gönül rahatlığıyla alabileceklerini belirtirken; Bireysel olarak da hayvan alırken dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Hayvanın önüne yem koyarak yemi yeyip yemediğinin kontrol edilmesine vurgu yapan Coşkun, dış görünüş olarak da hayvanların topal olmaması, şişkin olmaması ve yerde geviş getirip getirmediğine de bakılması gerektiğini söyledi.

KURBANLIK YAŞI HESAPLAMA

Coşkun, Kurbanlıkların kesme uygun olması için halk arasında kapak atma denilen olayın olması gerektiğine vurgu yaparak,  bunun için süt dişlerinden biri düşmüş,  kalıcı olan dişlerden birinin  ise çıkmış olması gerektiğini söyledi.

 

 

 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi