Müdür Seyit Yıldız’dan kurbanlık uyarısı

Müdür Seyit Yıldız’dan kurbanlık uyarısı
20:34 - Temmuz 14 2020 Salı

Sivas İl Tarım Müdürü Seyit Yıldız Kurban Bayramının yaklaşmasından dolayı kurbanlık almaya hazırlanan vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Sağlıklı bir kurbanı güvenilir şekilde almak için vatandaşların teknolojiden de faydalanması gerektiğini söyleyen Müdür Yıldız, Tarım Bakanlığı tarafından hayvan bilgilerinin sorgulanabileceği web sayfası ve mobil uygulama hakkında bilgi verdi. TÜRKVET’te kayıtlı hayvanların bu platformlar üzerinden cinsiyet, doğum tarihi, türü ve ırkı hakkında bilgi edinilebileceği söyleyen İl Tarım Müdürü Seyit Yıldız, büyükbaş hayvanlarda pasaport, küçükbaş hayvanlarda ise Veteriner Sağlık Raporu ve nakil belgesi aranması gerektiğini söyledi.

Kötürüm derecesinde hasta durumdaki hayvanların kurban edilmemesi gerektiğini hatırlatan Seyit Yıldız, kurban etlerinin en az 5-6 saat boyunca 14 ile 20 derece sıcaklık arasındaki ortamda bekletilmesi gerektiğini de ifade etti. Seyit Yıldız ayrıca sosyal mesafe ve maske takma konusundaki kurallara da Kurban Bayramı’nda riayet edilmesini istedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi