Kurban eti nasıl gizlenir

Kurban eti nasıl gizlenir
10:00 - Temmuz 31 2020 Cuma

İhlas Haber Ajansı’na Kurban, Gıda Kontrol ve Veteriner Veteriner Hekimi Laboratuvar Başkan Yardımcısı kesilen kurbanların etlerinin korunması hakkında bilgi veren Önder Saher, sağlığın elde edilen karkastan geçmesinin çok önemli olduğunu belirtti. kesimden sonra bir dizi prosedür ve kontrol yoluyla.

Karkas temizliği konusunda kan, dışkı ve toprağın kirlenmemesi gerektiğini vurgulayan Saher, bir kirlilik varsa, su kullanmadan mekanik olarak arındırılması gerektiğini belirtti.

Etleri dinlendirmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Saher, “Kan tahliye edildikten sonra karkasları dinlendirmek ve en kalın kas gruplarıyla uylukları 7 dereceye kadar azaltmak çok önemlidir. Bu işlem, karkasların raf ömrünün uzatılması ve bakteriyel kontaminasyonun en aza indirilmesi açısından çok önemlidir. ”

“Parçalara bölünmeli ve dondurucuya atılmalıdır”

Karkasların kesildikten sonra doğranması gerektiğini söyleyen Saher, “Doğrama işleminin dinlenmiş ve soğutulmuş etten yapılması önemlidir. Çünkü bazılarını yakın, bazı ihtiyacı olan ve uzun vadeli tutmamız gerekebilir. Bu muhafazayı yapmak için belirli porsiyon boyutlarını kesmemiz gerekiyor. Paketledikten sonra porsiyon boyutlarına göre onları derin donduruculara koymak önemlidir. ”

Paketleme Detayları

Ambalajın detayları hakkında bilgi paylaşan Saher, “Porsiyonlamadaki önemli nokta; Eti dondurduktan, çözdükten ve tekrar dondurduktan sonra etin büyük parçalar halinde çıkarılması bakteri yükünün ve gıda zehirlenmesinin artmasına neden olur, bazı olumsuz faktörleri beraberinde getirir ve raf ömrünü kısaltır. Bunları önlemek için, buna göre bölümleme ve doldurma çok önemlidir. ”

“İdeal olarak koyun eti 4-8 ay, sığır eti 6-10 ay ve sığır eti 8-12 ay saklanabilir”

Etin raf ömrünün saklama koşullarına göre değiştiğini belirten Saher, “İyi bir dinlenme ve iyi soğutma yapılırsa, koyun etinde 4-8 ay, sığır etinde 6-10 ay ve Sığır eti 8-12 ay. Bunu başarmak için ilk hijyen kurallarına uymak mümkündür. Bu zamanlar en ideal hijyen kurallarına uyulursa geçerlidir. Genellikle kıyma üzerinde depolanır. Kıyma tüm hayvan gruplarında 1-3 ay saklanabilir. ”

“Önerilen raf ömrünün ötesine geçmemeli”

Etin tavsiye edilen sürelerden daha uzun süre saklanmaması gerektiğinin altını çizen Şaher, “Bilimsel literatür bize raf ömrü hakkında bu şekilde bilgi veriyor. Bu sürelerden sonra bakteriyel kontaminasyon riski taşır. Bu riski almamak için ideal koşullarda tutmak yararlıdır. Bu süreleri aşmamak önemlidir ”.

“Veteriner hekime herhangi bir fark uygulanmalıdır”

Karkaslardaki şekil ve renk kusurları, organlarda bir takım değişiklikler, karkas renginde ve kokusunda değişiklikler olması durumunda en yakın veterinere ulaşmanın gerekli olduğunu belirten Saher, karkasları incelemenin ve almanın çok önemli olduğunu vurguladı. daha sonra tüketmek için.

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi