Kurban bayramı öncesinde kritik kene uyarısı

Kurban bayramı öncesinde kritik kene uyarısı
13:26 - Haziran 30 2020 Salı

Önceki yıllara nazaran büyük bir artış gösteren kene ısırması vakalarıyla ilgili Sivas Veteriner Hekimler Odası Başkanı Erdem Şenel kurban bayramı öncesinde vatandaşlara bazı uyarılarda bulundu.

Bu yıl kene vakaları önceki yıllara göre 5 kat kadar artış gösterdi. Hem Sivas’ta kene ısırmasına maruz kalan, hem de çevre illerden getirilen hastalardan bu yıl içinde hayatını kaybedenlerin sayısı 10’u geçti. Durum böyle olunca kurban bayramı öncesinde hayvanlar ile fazlasıyla haşır neşir olacak vatandaşlar için Sivas Veteriner Hekimler Odası Başkanı Erdem Şenel dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bir açıklama yaptı.

Erdem Şenel yaptığı açıklamada hayvan satan kişilerin eldivenle hayvan üzerindeki keneleri temizlemesi gerektiğini söyledi. Hem veteriner hekim, hem de yetiştiricilerin kontrolü sonrasında hayvanların pazara götürülmesi gerektiğini belirten Erdem Şenel, alternatif bir yöntem olarak hayvanların ektoparaziter ilaçlarla ilaçlanabileceğini de ifade etti. Hem eski usul el sıkışarak pazarlık yapılmasına, hem de alıcı ve satıcıların işlemden sonra akşam evlerine gittiklerinde kene kontrolü yapmasını söyleyen Erdem Şenel, bu hususlara uyulmaması durumunda bayram sonunda kene vakalarının artabileceğine işaret etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi