Kurban acele başladı, buzağılar çalıştırdı

Kurban acele başladı, buzağılar çalıştırdı
11:00 - Haziran 13 2020 Cumartesi

Bursa’nın Kurban Bayramı’na yaklaşmasından önce kurbanlar ortaya çıkmaya başladı. Antrenörler ve buzağılar çiftliklerde yerlerini almaya başladıkça, yetiştiriciler kurban fiyatlarının geçen yıldan çok farklı olmayacağına inanıyorlar. Küçükbaş kurbanı 1500 ila 2000 lira arasında fiyatlandırılırken, sığırlar için fiyat 15 binden başlayacak.

Kurban acele, Kurban Bayramı’ndan 1,5 ay önce yavaşça başladı. Ramazan bayramını evde geçirmek zorunda kalan vatandaşlar kurbanlarını yürekten kesebilecekler. Tabii ki, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymak. Mağdur pazarlardaki yoğunluğa ve hastalık riskine karşı, bu yıl besi çiftlikleri fedakarlık için tercih ediliyor.

Güvenli ve hijyenik bir ortamda kesim

Türkiye’nin çeşitli yerlerinden Aykut’a hazırlık yapan Bursa Mezher’deki çiftlikte kurban kurbanları, bu sosyal öncelikler ve bayramdan hijyen kurallarına uymayı seçerek, “Bir ülke olarak koronavirüs nedeniyle zor zamanlar geçirdik. Umarım son tatillerini evde geçirmiş olan vatandaşlarımız mağdurlarını gönül rahatlığıyla kesecek, gerekli önlemleri aldık, hayvanlarımız düzenli sağlık kontrolünden geçecek, çiftliğimizdeki tüm kurallara uyacağız, maskeye ve sosyal mesafeye çok dikkat edeceğiz. ”

Yem maliyetleri çok yüksek

Kurban fiyatlarına atıfta bulunan Mezher Aykut, “Fiyatlar geçen yıla göre çok yüksek olmayacak. Biz yükseltmek istemiyoruz. Bununla birlikte, yem maliyeti besleyicinin belini çok yüksek büker. Hayvanlarımıza iyi bakalım diyelim, bir çuval için 90 lira vermeliyiz. Yem fiyatlarındaki yüksek oran kurbanlara yansıyor. Bu yıl kar beklemiyoruz. Maliyetlerimiz yeterli “dedi.

Gökay Başdan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi