Kural İhlali Yapan Sürücülere Ceza Değil Uyarı Yapıldı

Kural İhlali Yapan Sürücülere Ceza Değil Uyarı Yapıldı
23:55 - Kasım 17 2021 Çarşamba

Sivas’ta polis ekipleri tarafından yapılan son drone destekli trafik denetimlerinde sürücülere ceza yazılmak yerine uyarı yapıldı. Trafik kurallarını ihlal eden Sivaslı sürücülerin trafikte tehlike yaratmalarının engellenmesi gerektiğini belirten trafik polisleri, sürücülerin hem can hem araç güvenlikleri için kurallara uymalarını istedi.

Sivas Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü trafik polisi ekipleri tarafından havadan drone destekli olarak yapılan çalışmalarda trafik kurallarını ihlal eden, şerit ihlali yapan, araç başında telefonla konuşan ve hatalı sollama yapan sürücüler tespit edildi. Polis ekiplerince Ankara Yolu üzerinde kural ihlali yaptığı tespit edilen sürücülere kontrol noktasına vardıklarında ise kuralları ihlal ettikleri ve ceza yerine uyarı için durduruldukları hatırlatıldı.

Denetimler Sıkılaştı

Son dönemde Sivas genelinde karayollarında trafik denetimlerinin sıkılaştığını belirten Sivaslı sürücüler, kural ihlallerinin önlenmesi için yapılan bu tür denetimlerin önemli olduğunu ifade ederken, ceza yerine uyarı yapılmasının daha iyi sonuç verebileceğini belirtti.

Türkiye genelinde her yıl binlerce kişinin trafik kazaları nedeniyle hayatını kaybettiğini sürücülerle paylaşan ekipler, güvenli yolculuk için kurallara uyulmasını istedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi