Kuraklık, Türkiye’nin En Uzun Nehri Kızılırmak’ı Tehdit Ediyor!

Kuraklık, Türkiye’nin En Uzun Nehri Kızılırmak’ı Tehdit Ediyor!
11:40 - Eylül 3 2025 Çarşamba

Kızılırmak, Türkiye’nin en uzun nehri olarak, Sivas’ın İmranlı ilçesinden doğarak Karadeniz’e dökülen 1355 kilometrelik bir coğrafyayı kapsar. Nehir, özellikle ilkbahar aylarında kar sularının erimesiyle beslenir fakat bu yıl mevsimsel özelliklerinde önemli değişiklikler gözlemleniyor.

Son yapılan çekimlerde, Kızılırmak’ın bazı bölümlerinde su seviyesinin o kadar düştüğü görüldü ki, nehir yatağındaki zemin net bir şekilde görülebilir hale gelmiş ve küçük adacıklar meydana gelmiştir. Bu durum, nehrin bazı yerlerinde yaya olarak nehrin diğer tarafına geçilebilecek duruma gelmesine neden olmuştur.

Uzmanlar, su seviyesindeki bu dikkat çeken düşüşün, uzun vadeli iklim değişikliklerinin bir sonucu olabileceği konusunda uyarılarda bulunmaktadır.

Yazan: Yunus Çiftci – Sancar Alp Fırat

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi