Kura Nehri’nin oluşturduğu kıvrımlar büyülendi

Kura Nehri’nin oluşturduğu kıvrımlar büyülendi
11:12 - Temmuz 18 2020 Cumartesi

Kaynağı Ardahan ve Kars sınırlarında bulunan Allahuekber ve Kızılgedik dağlarından alarak Gürcistan ve Azerbaycan’dan geçen yeşil Hazar Gölü’ne dökülen Kura Nehri kartpostallar yarattı.

10 kilometre uzunluğundaki 10 ve Türkiye’de ülke mülkünden geçmek için 3 tane, Ardahan’ın göl bölgesi Kura Nehri, kıvrımda kıvrımlı fanlar bırakarak en uzun nehirlerden biridir. Çiçeklerin ve yeşil örtünün çevrelediği nehir kartpostal görüntüleri oluşturur. Tatiller için şehre gelen vatandaşlar nehre gelir ve fotoğraf çeker. Güzelliğine hayran kalan nehir havadan görüldü.

İstanbul’da yaşayan ve Kura Nehri kıyısında fotoğraf çeken bir işadamı olan Enver Koçak, nehrin önemini vurguladı ve “Kura Nehri’miz Kızılgedik Dağları’ndan geliyor. Göle ilçesinde bulunan Sürügüden köyümüzden geçerek Ardahan’da birleşip Azerbaycan’dan geçiyor. Mümkün olduğunca kendi köyümüzü ziyaret ediyoruz. İlçemiz kaşar, bal, kavurma ile ünlüdür. Bu ziyaret sırasında insanların istediği ürünleri üretiyoruz. İnsanlar balık ve Kura Nehri’nde yüzmek. Bu yeri ziyaret etmeliler. Burada güzel yerler var. İnsanların gelip buranın havasını, suyunu ve lezzetlerini tatmasını istiyoruz. ”

“Bu nehir görülmeye değer bir yer”

Kura Nehri’nin bölgeye önemli bir güzellik kattığını söyleyen Yaşar Özbay, “Burada başka bir yerde olan doğayı göremezsiniz. Şu anda en temiz havamız Ardahan. Gelmeye devam ediyoruz. Yaz aylarında tüm vatandaşlarımızın buraya gelip ziyaret etmelerini öneriyorum. Görülmeye değer bir yer. Geçerli konum Kura Nehri’dir. Nehrimiz Kızılgedik Dağları’ndan gelir ve Bakü’den Hazar Gölü’ne bağlanır. Su çok temiz. Amatör balıkçılık burada yapılır. Burası görmeyen insanlara tavsiye ederim. ”

Murat Kanber

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi