Kulüpler Birliği’nden 60 saniyelik protesto duyurusu

Kulüpler Birliği’nden 60 saniyelik protesto duyurusu
16:00 - Aralık 18 2020 Cuma

Kulüpler Birliği yazılı açıklamada, yayıncının yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle Süper Lig ve TFF 1. Lig kulüplerinin bu duruma itiraz edeceğini duyurdu. Maçların başında takımlar 60 saniye mücadele etmeyecek ve tepkilerini bu şekilde yansıtacaktır.

Kulüpler Birliği tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

“Süper Lig Kulüpleri Derneği Vakfı ve TFF 1. Lig Futbol Kulüpleri Birliği Ortak Açıklaması

Türk futbolunun en temel paydaşı Süper Lig Kulüpler Derneği Vakfı ve TFF 1. Lig Futbol Kulüpleri Derneği olarak yayıncının yapması gereken ödemelerde uzun süredir aksaklıklar ve ciddi sorunlarla karşılaşıyoruz.

Sorunlu dönemde, gelirlerimizin, çabalarımızın ve anlayışımızın önemli ölçüde azalmasına, TFF ile yayıncı arasındaki tüm toplantılar, temaslar ve istişarelere ve hatta taraflar arasındaki mutabakata rağmen, yayıncının yükümlülüklerini yerine getirememesi biz kulüplerin gün geçtikçe endişelenmek ve tıkanmak.

Bu bağlamda Süper Lig’in 13. haftasında ve TFF 1.Lig’in 15. haftasında Süper Lig Kulüpleri ve TFF 1. Lig Kulüpleri olarak oynanacak tüm müsabakalarda başlama düdüğü ile tüm futbolcular için mücadele etmeyerek protesto edecekler. 60 saniye.

Uzun yıllardır iş ortağımız olan Digiturk beIN Medya Grubu’nun yukarıda bahsettiğimiz finansal sorunlarımızı acilen çözmesini bekliyoruz.

Mevcut belirsiz durumu sona erdirmek ve kulüplerimizin sözleşme hükümleri gereği hak ettiği şartları yerine getirmek için gerekirse kanun çerçevesinde bu tür işlemlerin yapılacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. ”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi