Küller yeşil ormandan kaldı

Küller yeşil ormandan kaldı
13:12 - Ağustos 30 2020 Pazar

200 hektarlık bir alanda milyonlarca bitki, böcek, kuş ve evin küle dönüştüğü ormanlarda son görüntüler yürek burkan. Köylerde evlerine getirilen yeni buzdolapları ve çamaşır makineleri ile mutfak gereçlerinin yarattığı manzara yürekleri kırarken, köylüler küle dönen ormanda hayatlarına alışmaya çalışıyor.

Adana Valiliği, Kozan Kaymakamlığı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Kozan Belediyesi, Halit Dağlı Çorba Mutfağı, Türk Kızılayı ve Afad bölgedeki yardım faaliyetlerini sürdürürken, jandarma ekipleri köylerde güvenlik önlemi alıyor.

İtfaiyecilerin vardiyaları devam ediyor

23 Ağustos – 30 Ağustos tarihleri arasında 7 gün sahada kalan orman ekipleri, söndürme ve soğutma çalışmalarının ardından bölgede nöbetlerine devam ediyor. Bölgede en ufak bir dumana müdahale eden ekipler, sahadaki hasarlı ağaçlar üzerinde çalışmalara başladı. Farklı il ve ilçelerden orman yangınla mücadele ekipleri dönüş yaptı. Kozan Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri bölgede gözlemlerine devam ediyor.

Yanan evler yüzen elektrik direkleri

Afad ve Türk Kızılayı çadır kurarak vatandaşların evlerinin yakıldığı bölgeye destek olurken, kaymakamlık ve belediye ekipleri de giyecek, yiyecek ve nakdi yardımda bulunmaya devam ediyor. Eşyaları küle dönüşen vatandaşlar, hiç kullanmadıkları eşyalarından ziyade küle dönüşen orman ve hayvanlar için gözyaşı döküyor.

Yaklaşık 8 köyün boşaltılmasına ve ormandaki milyonlarca kızılçam ağacının ve canlı varlığın yok olmasına neden olan yangının faillerinin aranması devam ediyor.

Türk Kızılayı Kozan Şube Başkanı Oğuz Cengiz, Kızılay olarak ilk günden beri tüm kurumlarla sahada bulunduklarını, afet sonrası dünyanın her yerinde olduğu gibi Kozan’da da yaraları iyileştirmeye devam ettiklerini söyledi.

Beril Solmuşgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi