Kullanılmış cep telefonları ve tabletler garanti edilecek

Kullanılmış cep telefonları ve tabletler garanti edilecek
10:00 - Ağustos 19 2020 Çarşamba

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ikinci el cep telefonu ve tablet satışına ilişkin yeni düzenlemenin yolda olduğunu bildirdi.

Yeni düzenleme yürürlüğe girdiğinde, kullanılmış cep telefonları ve tabletler bakanlık onaylı yenileme merkezleri tarafından belirli standartlarda yenilenecek ve sertifikalı ve garantili olarak yeniden satışa sunulacak. Yeni düzenleme ile ikinci el cep telefonu ve tablet satın alacak vatandaşlar, garantili ürünleri ürünün bozulma riski olmadan kullanacak. Ayrıca cep telefonu ve tablet satan bayiler, müşterilerine güvenli ve garantili ürünler getirecek.

“Kayıtsız cihazların önleneceğini düşünüyorum”

Yeni yönetmeliğin yolda olduğunun duyurulmasının ardından konuya ilişkin açıklama yapan telefon bayisi Ünal Erten, “Bu yönetmelik ile çalıntı cihazların ve kayıt dışı cihazların engelleneceğini düşünüyorum. Yeni telefon alamayanlar, ikinci el cep telefonlarını güvenle satın alabilecekler. Uygulama ile ikinci el telefonlar güvenle kullanılacak, kayıtsız telefonların kapanma riski olmayacak. Düzenlemeyi memnuniyetle karşılıyorum, uygulanmasını bekliyoruz ”.

Düzenlemeye ilişkin konuşan Barış Can isimli vatandaş, “Telefon fiyatları her geçen gün artıyor. Bu yüzden garantili ise ikinci el kaliteli telefonları tercih ediyorum. Eskiden yeni cihazlar alırdım ve bu düzenlemeden sonra daha ucuz olacağı için garantili ikinci el cep telefonlarını kullanmayı tercih ederim ”dedi.

İkinci el cep telefonu garantili olursa bu yönde olacağını söyleyen Doğukan Kılıç, “Yeni düzenleme ile pahalı cep telefonu yerine ikinci el cep telefonu almayı tercih ediyorum. “Yönetmelik uygulandığında gönül rahatlığı ile ikinci el cep telefonları satın alabiliyoruz” dedi.

Murat Ergin – Uğur Çetin

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi