Kullanılmış araç satın alırken dikkat edilmesi gereken altın kurallar

Kullanılmış araç satın alırken dikkat edilmesi gereken altın kurallar
10:00 - Aralık 7 2020 Pazartesi

Her ihtiyaca yönelik araçların bulunabildiği ikinci el piyasasında, bu kadar çok seçeneğin olması ve oluşabilecek tehlikeli durumların olması alıcıları karar alma sürecinde oldukça zorlaştırmaktadır. Sık sık herhangi bir sorunla karşılaşmak istemeyen alıcılar dikkatle incelemek ve dokunmakla birlikte, zaman zaman hatalar yapılabilmektedir. İHA muhabirine konuşan oto galeri Mustafa Over, araç alırken dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

“Dikkat edilmesi gereken 4 altın kural”

Araç alırken ilk önce dikkat edilmesi gereken 4 altın kuraldan bahseden Üstü, şunları söyledi:

“İlk kuralımız; Aracın şasi numarası olan 5064’e mesaj göndereceğiz; ‘Damage S şasi numarası’ yazacağız. Arabamızın hasar kaydını göreceğiz. İkinci kuralımız; HGS uygulamasını telefonumuza indirip aracın geçmiş muayene sorgusunu yapacağız. Üçüncü kural; Araba ne olursa olsun, bir zorunluluk olan bir otomobil uzmanlığı alalım. Dördüncü kural; Satış esnasında noterlik belgemizi verelim, satış süreci başladığında para transferi yapalım. Paranızı hesabınızda görene kadar imzalamayın. Noterle bağlantılı olarak, ancak bu 4 altın kuralı yapmalarına izin verin. Bu sektör şu anda hızlı bir sektör, herkes buna yöneliyor. “İster memur ister işçi olsun, herkes araba satmaya isteklidir, bu popüler bir meslek.”

“Fiyatlarda bir düşüş olacağını düşünmüyoruz”

İkinci el araç fiyatları ile ilgili olarak, “Son 15-20 gündür satışlarda gözle görülür düşüş var. Genel olarak fiyatlarda büyük bir düşüş söz konusu değil. Fiyatlarda bir düşüş olacağını düşünmüyoruz. Araç alacak olan arkadaşlarımız aracın çok alçalmasını beklememelidir. “Bir abartıda fiyat düşüşü ihtimali yok” dedi.

“Satışlar şu anda zayıf”

Satışlarla ilgili bilgiler aktaran Erdoğan, “Satışlar şu anda zayıf. Arabalarımızı getirdik ama satışlarımız çok zayıf. Şimdi 12. aya girdiğimizde bayiler yeni kampanyalar yapıyor. Yeni araçlar satmak için yeni kampanyalar düzenliyorlar. Bu kampanyalar nedeniyle kullanılmış araç fiyatları düşüyor. Yeni yıla girdiğimizde normal olacağını düşünüyorum. İnsanlar artık araçlarda fiyatın düşmesini bekliyor, ama öyle değil. Şimdi 100 bin liraya 80-90 bin liraya alınmış bir aracı nasıl verebiliriz. Kimse zararına mal vermeyecek ”dedi.

Hasan Ay – Kadir Arslan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi