Kulak çınlamasına dikkat edilmeli

Kulak çınlamasına dikkat edilmeli
12:17 - Aralık 12 2019 Perşembe

Kulak bölgesinde meydana gelen ve kişiyi çok fazla rahatsız eden kulak çınlamalarının çok önemli olduğu ve kulak çınlaması ile ilgili bilinmesi gerekenler hakkında Sivas Medicana Hastanesi’nde Dr.Emel Peru Yücel çeşitli açıklamalarda bulundu.

Sivas Medicana Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz Uzmanı olarak görev yapan Op.Dr.Emel Peru Yücel, kulak çınlaması ile ilgili çok önemli ve bilgilendirici açıklamalarda bulundu. Yücel kulak çınlamasının uğultu şeklinde, cızırtı şeklinde veya su akma sesine benzeyebileceğini belirterek bu çınlamaların sadece sessiz dururken değil günlük hayatta çalışırken ve iş yaparken de duyulabileceğini söyledi.

Dr.Yücel, bu çınlamaların birçok sebebi bulanabileceğini bu sebepler arasında iç kulak kısmında yer alan işitme sinir uçlarındaki hasardan, kulakta birikmiş olan kirden, kulak zarındaki bazı sorunlardan, kulak enfeksiyonlarından, alerjik rinitten, sinüzitten, kulak bölgesinde ortaya çıkan çeşitli travmadan ve daha birçok farklı sebepten oluşabileceğini belirtti. Bu çınlamaların uzun süreli olması durumunda önemsenmesi ve biz uzmana başvurulması gerektiğini ifade eden Emel Peru Yücel bu şikayetin azalması adına çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi