Küçük Şila’ya Anadolu’dan Dev Anne

Küçük Şila’ya Anadolu’dan Dev Anne
13:12 - Nisan 11 2023 Salı

Anadolu’nun dev kangal köpeği, Şila adlı Alman Pointer cinsi av köpeğine sütanne oldu. Şila, annesini doğumun ardından kaybetmişti. Ancak kangal köpeği Dicle, sıcakkanlı ve sahiplenici yapısıyla Şila’yı sahiplendi. Kangal, kendi yavrularından ayırmadan Şila’yı büyüttü ve bu durum çevredeki herkesin şaşkınlıkla izlediği bir manzaraya dönüştü. Sivaslı Uzman Kangal Köpeği Yetiştiricisi Hüseyin Yıldız, Şila’nın kangal yavrularıyla koordineli bir şekilde büyüdüğünü ve birbirlerine farklı özellikler kattığını ifade etti.

“Kangallar, Şila’yı büyüttü”
Yıldız, kangalların Şila’yı sahiplendiğini ve büyüttüklerini belirterek, “Şila Alman Pointer ırkı ve biz onu sahiplendik ancak annesiz kaldı. Kangallar, Şila’yı büyüttü, emzirdi ve annelik yaptılar. Kangal köpekleri, Şila’yı dışlamadı ve yavrularıyla birlikte emzirme yeteneklerini geliştirdiler, onu ısıtarak ve emzirerek büyüttüler. Artık Şila, kangallarla büyüyen bir Alman Pointer oldu. Şila’nın annesi küçüktü, ancak şu anda dev bir kangal annesi var ve kangal ırklarının bulunduğu büyük bir yuvada yaşıyor” şeklinde konuştu.

“Kangallar, yavrulara, düşkünlere ve sahipsizlere dosttur”
Uzman Kangal Yetiştiricisi Yıldız, kangal köpeklerinin bütün yavrulara karşı kucaklayıcı olduğunu vurgulayarak, “Kangalların özelliklerinden biri, sokakta terk edilmiş bir yavruyu bile emzirip büyütmeye çalışmasıdır. Bulduğu yavruya annelik yapmaya çalışır, onu ısıtır, kucaklar ve sahiplenir. Bu, kangallara özgü bir davranıştır. Kangal, bütün yavrulara, düşkünlere ve sahipsizlere bir dost, bir kucaklayıcı ve bir sahipkardır. Çevredeki arkadaşlar da bu durumu görüp keyif almaktadır. Kangal köpeği, diğer yavrularını bazen dışlamış olsa da, en yüksek süt oranına sahip meme olan Şila’yı daha çok emzirmiştir. Şila’ya daha yakından ilgilenmiştir” diye konuştu.

İki yeteneğin bir arada büyümesi büyük bir şanstır
Hüseyin Yıldız, Alman Pointer ırkından bir yavrunun kangal köpeği yavrularıyla bir arada büyümesinin büyük bir şans olduğunu vurgulayarak, “Şu anda onu kangal yavrularıyla birlikte büyütüyorum ve aralarında harika bir koordinasyon oluşuyor. Birbirlerini teşvik ediyorlar, hızlanıyorlar, çabuklaşıyorlar ve koku duyularını geliştiriyorlar. Av köpekleri genellikle havayı koklamazlar, yerde koku ararlar ve aynı ortamda büyüdükleri için kangal yavruları da bu özelliği öğrenmiş oldu. Şila, farklı yeteneklerini kangal köpeklerine adapte ediyor ve kangallar da ona kendi güçlerini aktarıyor, böylece iki farklı ırkın yetenekleri bir arada büyüyerek bize büyük bir şans sunuyor. Aralarında olağanüstü bir bağ kurmuş durumdalar ve Şila olmadan yemek yemiyorlar, ilk yemeği paylaşmak için Şila’ya izin veriyorlar” diye belirtti.”

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi