Kripto Para Platformu Kurucusu Faruk Fatih Özer Cezaevinde Ölü Bulundu

Kripto Para Platformu Kurucusu Faruk Fatih Özer Cezaevinde Ölü Bulundu
12:40 - Kasım 1 2025 Cumartesi

Thodex platformunun kurucusu olarak bilinen ve büyük bir dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklu olan Faruk Fatih Özer, Tekirdağ F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda ölü olarak bulundu. Cezaevindeki tek kişilik hücresinde hayatını kaybettiği belirlenen Özer için acil sağlık ekipleri müdahalede bulunmuş ancak herhangi bir yaşam belirtisi gözlemlenememiştir.

2017 yılında kurduğu ve milyarlarca dolarlık yatırımcı parasının kaybolmasına sebep olan Thodex ile gündeme gelen Özer, bir dönem yurtdışına kaçmış ve Arnavutluk’ta yakalanarak Türkiye’ye iade edilmişti. Hakkında açılan davada 11 bin yıldan fazla hapis cezası isteniyordu.

Bu trajik olayla ilgili savcılık tarafından detaylı bir soruşturma başlatıldı. Soruşturma, Özer’in ölümünün intihar mı yoksa başka bir sebep mi olduğunu aydınlatmayı amaçlıyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi