Sivas Koyulhisar Tanıtım Rehberi

Sivas Koyulhisar Tanıtım Rehberi
00:10 - Eylül 18 2019 Çarşamba

Koyulhisar İlçesinin Belediye Başkanı: Osman Epsileli
Koyulhisar İlçesinin Nüfusu: 14.613
Koyulhisar İlçesinin Posta Kodu: 58660

Koyulhisar ilçesini adının nerden geldiği hakkında farklı rivayetler vardır. Kuyuluhisar, Koloneia, Kailihisar, Kuilihisar adın geldiği düşünülen rivayetler arasındadır. Çok eski tarihe sahip olan ilçe bir dönem Trabzon Pontus Rum İmparatorluğu’nun hakimiyetine girmiştir. Türkler Anadolu’ya yerleşmeden evvel Kolonya Şehri olan Koyulhisar Malazgirt zaferinden sonra Anadolu Selçuklu Devleti’nin topraklarına dahil olmuştur.

sivas koyulhisar tanıtım

Osmanlı İmparatorluğu 1859 yılında ilçeyi alarak Muşaz adı ile Trabzon eyaletine bağlamıştır. Yıllar içerisinde nahiyeye çevrilen Koyulhisar 1864 yılında ilçe olmuştur. 1934 yılında ise Sivas iline bağlı bir ilçe haline getirilmiştir. Turizm mekanları bakımından çok geliştirilmiş olmasa da ilçede değerli mekanlar vardır. Fatih Camii, Aşağıkale, Koyulhisar şehitliği, Yukarıkale, Hacı Murat Han önemli tarihi mekanlardır. Sarıçiçek ve Eğriçimen yaylaları ise doğal güzelliklere sahiptir.

Koyulhisar İlçesi Sivas’ın Neresindedir?

Kuzey kıyısında Iğdır Dağının eteklerine ve Yeşilırmak’ın kollarından biri olan Kelkit Çayı vadisine kurulmuş olan ilçenin yüzölçümü yaklaşık olarak 946 mk2’dir. Deniz seviyesinden 850 metre yükseklikteki Koyulhisar ilçesinin doğusunda Suşehri, batısında Tokat, kuzeyinde Ordu ve Mesudiye, güneyinde Zara ve Doğanşehir, kuzeydoğusunda ise Şebinkarahisar, Giresun bulunmaktadır.

İlçenin arazisi genellikle engebeli olup ormanlarla kaplıdır. Ormanların olması ve engebe tarım arazilerinin sınırlı olmasına neden olmaktadır. Erezyon ve heyelan tehlikesinin de yaşandığı ilçenin toprakları Anadolu ile Karadeniz Bölgesinin arasında bulunduğundan Karadeniz iklimi hakimdir. İkliminin Sivas iline göre biraz daha ılıman olmasından dolayı yöre halkı tarafından Koyulhisar piknik alanı olarak kullanılmaktadır.

Sivas Koyulhisar Haritası : 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi