Kötü Karneye Dikkat !

Kötü Karneye Dikkat !
13:41 - Haziran 8 2019 Cumartesi

Olası kötü bir karne ile karşılaşan ailelerin tepkilerine dikkat etmesinin gerekli olduğunun üzerine duran Özkaya;  velilerin bu dönemlerdeki yanlış yaklaşımlarının öğrencilerin gelecekteki eğitim hayatını dahi tehlikeye atabilecekleri uyarısında bulundu.

Öğrencilerin aldıkları kötü notların tek sebebinin öğrencinin kendisinin olmadığının üzerinde duran Begüm Özkaya; karneler sadece derslerdeki başarı ya da başarısızlığın göstergesi konumunda değildir dedi. Karnelerin aynı zamanda öğrencinin derse katılımı, öğretmen öğrencilerle iletişimi ve derse karşı ilgi duyup duymadığının göstergesi de olabileceğini belirti.

Kötü Karneye Dikkat!

Velilerin olası kötü bir karneyle karşılaşmaları durumunda tepkilerine dikkat etmelerinin gerekli olduğunun üzerinde duran Özkaya; sakın çocuğun önünde bu konuyu tartışmayın uyarısında da bulunuyor. Ayrıca Begüm Özkaya aile fertlerinin kötü karnenin nedenlerinin neler olduğunu araştırmak yerine birbirlerini suçlamalarının önemli hataların başında geldiğini belirtti.

Kötü karnede tek sorumlunun öğrencinin olmadığının üzerinde duran Özkaya; bundan dolayı kötü karnenin sorumluğunu aile fertlerin paylaşması gerektiğine de değindi. Öncelikli olarak çocuğun takdir edilmesi gerektiğine değinen Özkaya; sonrasında başarısız olunan derslerin hangileri olduğunun belirlenmesinin gerektiğine vurgu yapıldı. Son aşamada da öğrenciyle doğru bir iletişim kurarak; söz konusu kötü karnenin nedenlerinin öğrenciyle birlikte bulunmasının faydalı olacağına değindi. Bundan dolayı ailelerin öncelikli olarak çocuklarını dinlemeleri gerektiğine vurgu yapan psikolog Begüm Özkaya; etkili bir iletişim sayesinde kötü karnenin önlenebileceğini belirtti.

 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi