Koronavirüsü yenen doktor: ‘İlk defa ölümü hissettim’

Koronavirüsü yenen doktor: ‘İlk defa ölümü hissettim’
12:00 - Ekim 9 2020 Cuma

Nefroloji Uzm, evli ve 2 çocuk babası, Tokat Devlet Hastanesi’nde çalışıyor. Dr. Mustafa Demir, birkaç gündür geçmeyen halsizlik ve vücut ağrıları semptomları ile hastanenin pandemi polikliniğine başvurdu. Demir’in Covid-19 testi pozitif çıktıktan sonra evinde tedavisine başlandı. 14 gündür ilaç tedavisi gören Demir, kendisini çocuklarından ve eşinden izole etti. Karantina süresinin dolmasının ardından Dr. Demir görevine döndü. Tedavi sürecinde yaşadıklarını ifade eden Demir, belirtilerin halsizlik ve vücut ağrıları olarak başladığını kaydetti.

“Acı dayanılmazdı”

Mevsimsel bir rahatsızlık olabileceğini düşünen Demir, iki günlük takipten sonra hastanede test yaptırdığını ve bu ağrıların ortadan kalkmadığını belirterek, “Test sonucum pozitif çıktıktan sonra asıl sorunlar başladı. Göz kapaklarımdan başlayarak tüm vücudumda ateş, genel vücut ağrıları, ağrılar vardı. Bu acılar dayanılmazdı. Ateşim çıktığında kendimi kontrol edemiyordum. Ateşle titriyordu. Bu şekilde devam eden hastalık benim için yıkıcıydı. Sevdiklerinizden uzak durun, bulaşmaktan korkarlar. “Beni çok seven kızıma günlerce sarılamadım.”

“Ölümü ilk kez hissettiğim hastalık bu.”

Evde korkulu günlerini dile getiren Demir, “Bu süreçte yediklerinizi ve içtiklerinizi tadamazsınız. Hayattan zevk alamazsın, uykundan hiçbir şey anlamıyorsun. Sadece bir şekilde ölümü düşünüyorsun. Kolay nefes alıp alamayacağımı görmek için kafanda sürekli bir ölüm korkusu var. Bugüne kadar pek çok hastalığa yakalandım ama bu ölümü hissettiğim ilk hastalıktı. Bu gerçekten şaka değil. “Diğer hastalıklara benzemiyor” dedi.

Vatandaşlar uyardı

Vatandaşları hastalığa karşı daha duyarlı olmaya davet eden Demir, “İnsanlara tavsiyem bu hastalığın şaka olmamasıdır. Bu ciddi bir hastalıktır. Dışarı çıktığımızda birlikte maske takmadan ve sosyal mesafeye aldırmadan oturuyorlar ki bu korkunç bir şey. İnsanlar farkında değiller ama en yakın sevdiklerine bu hastalığa bulaştırabilirler ”.

Hastalığa tekrar yakalanma riski var

Yeniden doğmuş gibi hissettiğini ifade eden Demir, açıklamalarını şu şekilde tamamladı:

“Bu hastalıktan kurtuldum diye bir şey yok. Bu hastalığa tekrar yakalanma ihtimali var. Bu nedenle herkesin önlemlere devam etmesi gerektiğini düşünüyor. “

Nurhan İçmez

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi