Koronavirüsü soğuk algınlığı, grip ve alerjilerden ayırmanın yolları

Koronavirüsü soğuk algınlığı, grip ve alerjilerden ayırmanın yolları
11:00 - Ekim 8 2020 Perşembe

Virüse yakalananlarda ilk olarak yüksek ateşin görüldüğünü belirten Özel Medicana Bursa Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı. Gülay Kaplan, “Ardından kuru öksürük şikayetleri gözleniyor. Bir haftanın sonunda nefes darlığı oluşuyor. Özellikle ileri yaş ve kronik hastalıkları olanların daha çok Covid-19 yaşadığı biliniyor. Birçok kişi hastalığı ile atlatıyor. hafif semptomlar ve evde. Solunum yollarını etkiler. “Corona virüsünün birçok semptomu vardır. Corona virüsü olan hastaların semptomları, zaman zaman grip ve alerjilerde görülen semptomlarla karıştırılabiliyor. “

Gülay Kaplan, “Covid-19’u diğerlerinden ayıran en temel semptom olan şiddetli nefes alma zorluğu soğuk algınlığı ve gripte görülmez ancak alerjisi olan hastalarda bazen bu semptomla karşılaşılır. Burun tıkanıklığı görülmezken corona virüsü hiç, bazı hastalarda boğaz ağrısı tespit edildi.

Alerji semptomlarını korona virüsünden ayırt etmenin tıpkı soğuk algınlığı gibi daha kolay olduğunu belirten Kaplan, “Alerjinin başlıca semptomları hapşırma, burun akıntısı, burun tıkanıklığı ve göz sulanmasıdır. Yorgunluk, kuru öksürük, solunum güçlüğü ve öksürük Corona virüsü temeldir. Ateş, yorgunluk ve kuru öksürük her iki hastalıkta da yaygındır.Ancak solunum sıkıntısı, corona virüsünün en çok benzediği grip hastalığının en yaygın türüdür. Semptomlar Virüsün neden olduğu bu iki hastalıktan çok benzer. Yakalanan hastaların çoğunda görülmekle birlikte, grip olan kişilerde bu belirti görülmez ”dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi