Koronavirüs Toplu Taşıma Önlemlerini Arttırdı

Koronavirüs Toplu Taşıma Önlemlerini Arttırdı
11:23 - Kasım 16 2021 Salı

Koronavirüs toplu taşıma önlemlerini arttırmaya başladı. Son zamanlarda artan koronavirüs vakaları önlemleri sıkılaştırmış oldu.

Koronavirüs, 2020 yılının başında yaygınlaşmaya başlayan ve 2021 yılında etkisini daha da arttıran bir salgın olarak karşımıza çıkıyor. Kısa sürede pek çok ülkede etkisini gösteren salgın kış ayları yaklaştıkça etkisini daha da arttırıyor. Şimdiden bazı ülkeler önlemlerini arttırmış durumda. İtalya’da meydana gelen artış sebebiyle hükümet yeni kararlar aldı.

İtalya’da Koronavirüs Toplu Taşıma Önlemlerini Güçlendirdi

Koronavirüs, son zamanlarda İtalya’da artışa geçti. Yaşanan artış sebebiyle iki bakanlık, çıkarmış olduğu ortak kararlar ile beraber bir açıklama düzenledi. Alınan kararlara göre artık taksi ve özel şoförlü taşımacılıkta en fazla iki yolcu alınabilecek. Bununla birlikte ön koltukta yalnızca şoför yer alacak. Bunun yanı sıra şehirlerarası tren yolculuklarında daha öncesinde son 48 saat içerisinde yapılmış test veya aşı zorunluluğu bulunuyordu. Artık bu zorunluluk büyük şehirlerdeki tren istasyonlarında da zorunlu hale geldi. Buna ek olarak eğer bir yolcu hastalığın belirtilerini taşıyor ise tren durdurulacak ve önlemler alınacak.

Koronavirüs Toplu Taşıma

Koronavirüs toplu taşıma önlemlerini de sıkılaştırırken bunun yanı sıra polis aşı karşıtlarının şiddet içerikli eylem düzenlediklerinden şüphelenip bu kişilerin ev ve iş yerlerinde arama yapma kararı aldı. Böyle bir planın Telegram üzerindeki bir grupta ortaya çıktığı açıklandı.

Koronavirüs salgını ile ilgili İtalya’daki durumu incelediğimizde ülkede son zamanlarda artış görülüyor. Birkaç hafta öncesine kadar 3.000 ile 4.000 civarı olan vaka sayılarının son günlerde 8.000’in üzerine çıktığı belirtiliyor. Yaşanan bu artışın yanı sıra ülkede koronavirüs salgınının en çok arttığı zamanlar 2021 yılına doğru meydana geldi ve artış 40.000’in üzerine çıktı. Güncel verilere göre ülkede toplamda 4.8 milyon vaka ve 123.000’in üzerinde vefat bulunuyor.

Dünya genelini incelediğimizde vaka sayısı 253 milyonun üzerine çıkarken vefat sayısının 5.1 milyon olduğu görülüyor. En çok vaka sayısına sahip olan Amerika Birleşik Devletleri’nde toplam vaka sayısının 47.1 milyon olduğu, toplam vefat sayısının ise 760.000’in üzerinde yer aldığı belirtiliyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi