Koronavirüs önlemi de bunu yaptı

Koronavirüs önlemi de bunu yaptı
10:00 - Ekim 12 2020 Pazartesi

Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını herkesin hayatını büyük ölçüde etkilerken, Osmancık’ın Evlik köyünde virüse karşı ilginç bir önlem alındı. Muhtar, dışarıdan gelenlerin köy çeşmesinden su doldurmalarını yasakladı. Bu önlem ise çeşmeden su doldurmaya gelenlerin tepkisine neden oldu.

Elde edilen bilgiye göre Evlik Köyü Muhtarı tarafından hazırlanan virüs salgını önlemlerine uygun olarak köyümüzden su doldurulması yasak. Sağlıklı bir yaşam dilerim, anlayışınız için teşekkür ederiz. Köy çeşmesinin üzerine Evlik Köyü Muhtarlığı ”posteri asıldı. Çeşmeye içme suyu sağlamak için gelenler, karşılaştıkları manzara karşısında hayrete düştüler.

Alınan tedbir, “virüs bahanesiyle dışarıdan çeşmeden su doldurulması yasak” şeklinde yorum yaparak tepki vermelerine neden oldu.

Evlik Köyü Muhtarı Erdoğan Uysaler, köyde yaşayan yaşlıları köy dışından gelebilecek herhangi bir kirlenmeden korumak için yasak kararının alındığını söyledi.

Köyde akan suyun çok güzel olması nedeniyle Osmancık ve çevre köylerden insanların Evci köyüne su almak için geldiğini belirten Uysaler, “Bugüne kadar bu suyu köy halkı kadar kimseden esirgemedik. İlçede ve çevre köylerde yaşayanlar köydeki sudan faydalandı. “Virüs nedeniyle zor günler yaşadığımız bu süreçte köylüleri korumak için su alımını geçici olarak kısıtladık.”

Corona virüsü sıkıntısından kurtulduklarında çeşmeyi bakım yaptırıp Osmancık ve çevre köylerin kullanımına açtıracaklarını söyleyen köy muhtarı Uysaler, “Halkından kimsenin olmamasını rica ediyorum. Salgın devam ederken Osmancık ve çevre köyler su almak için köyümüze geliyorlar.Köy muhtarı ve ihtiyar heyeti olarak köy halkının sağlığını korumak için böyle bir karar verdik. Köyün su alması bu karara saygılı olacaktır.

İlkay Sever – İsmail Kabakdere

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi