Koronavirüs aşısını bulan BionTech firmasının Türkiye CEO’su Profesör Şahin konuştu

Koronavirüs aşısını bulan BionTech firmasının Türkiye CEO’su Profesör Şahin konuştu
15:12 - Kasım 13 2020 Cuma

Corona virüs aşısını bulan ve ilk test iznini alan BionTech firmasının CEO’su Türk profesör Uğur Şahin, Covid-19 hastalığının seyri ve devam eden aşılama çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Dünya çapında gerekli izinleri veren kurumlarla yakın diyalog içinde olduğunu söyleyen Uğur Şahin, “Avrupa İlaç Kurumu (EMA) ve Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ile görüşmelerimiz devam ediyor. Ayrıca Kanadalı, İngiliz, Çinli ve Japon yetkililerle de temas halindeyiz. “Ön veya şartlı onay ABD veya Avrupa’dan gelebilir” dedi.

“BU KIŞ BİZİM İÇİN ZOR OLACAK”

Aşı tedariğinin en iyi ihtimalle Aralık ortasında başlayacağını ifade eden Şahin, “Bu, Aralık ayında işlerin birden değişeceği anlamına gelmez. Bu kış bizim için çok zor olacak. “İyileşmeden önce mümkün olan en kötü halini alacak” diye uyardı.

“2021’DE DİNLENEBİLİRİZ”

Önümüzdeki yılın ortasında rahatlamanın mümkün olabileceğini belirten Şahin, “Önümüzdeki Mart veya Nisan aylarında rahatlamaya başlayacağız. “Durumu 2021’in ortalarına doğru daha iyi kontrol edebiliriz” dedi.

Şahin, görüştüğü yetkililerin karar verme süreçlerine bağlı olarak Aralık ayında aşılamaya başlayabileceklerini umduğunu söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi