Korna çalanlar dikkat ceza geliyor

Korna çalanlar dikkat ceza geliyor
14:22 - Temmuz 23 2019 Salı

Bu duyuruda konvoylar sırasında gereksiz korna çalınması ve trafiğin aksatılması konusunda bu kişilere kesilecek cezalar ve ilgili kanun maddesi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Gereksiz Kornaya Ceza Kesilecek

Sivas Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Sivas ilinde sürücülerin gereksiz korna çalması, konvoylarda trafiğin aksatılması ve araçlardan çıkarılan flama ve bayrakların tehlike oluşturması, araçlardan sarkan kişilerin tehlikeli durumlar oluşturması gibi pek çok konuda vatandaşların şikayetçi oldukları belirtildi.
Düğünlerde, maçlardan sonra, asker uğurlamalarında araçlarla oluşturulan konvoylarda yapılan bazı davranışların çevredeki insanları rahatsız ettiğini ve bu durumun önüne geçilmesi adına kanun maddesi çerçevesinde gerekli önlemlerin alınacağı ve kontrollerin yapılacağı belirtildi. Bu kontroller sırasında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunu, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 66. maddesi delaletiyle 5326 sayılı Kabahatler Kanun hükümlerine göre cezai işlem uygulanacağı ifade edildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi