Koranavirüs önlemleri kapsamında KPSS sınavı

Koranavirüs önlemleri kapsamında KPSS sınavı
16:00 - Eylül 6 2020 Pazar

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek ve Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları bugün saat 10.15’te başladı. İstanbul Üniversitesi’nde sınava girecek adaylar erken saatlerde okulun önüne gelmeye başladı.

Corona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında sınavın yapılacağı binaya girmeden önce adayların ateşlerinin ölçüldüğü ve maskenin dağıtıldığı görüldü.

Adayların bir kısmı anne ve babaları ile gelirken, bir kısmı da eşleri ve çocukları ile sınav heyecanını yaşadı. Sınav saati yaklaşırken okul önündeki kalabalık arttı.

Sınava girecek adaylardan Vedat Alkan heyecan duyduğunu belirterek, “İyi hazırlandık, 3 yıldır atanmayı bekliyoruz. “Matematik, Türkçe, Vatandaşlık, Tarih ve güncel konularla ilgili sorular var. Umarım yaparız.”

Bir diğer aday, Serkan Smart, “Kaçınılmaz olarak sınav heyecanı yaşıyorum. Ben öğretmen olmak istiyorum. İnşallah sınavdan çıkıp seçimlerimizi yaptığımız ana geçeceğiz ”dedi.

Sınava oğlu girecek olan Şeref Mesci, “Benim de biraz heyecanım var. Öğrenci olduğum zamanları da hatırlıyorum. Umarım istedikleri yere gelirler. Çok çalıştı oğlum ”dedi.

ALAKALI HABERLER

KPSS heyecanı sürüyor

ALAKALI HABERLER

KPSS geç olduğunda kapıya çarptı

ALAKALI HABERLER

Geç KPSS adayı: “O kadar önemli değildi”

ALAKALI HABERLER

KPSS eğitimli polis

ALAKALI HABERLER

KPSS’ye yetişmeye çalışan iki kişinin kazası kameralara yansıdı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi