Konya Şehir Hastanesi ve yatırımlarının toplu açılış töreni

Konya Şehir Hastanesi ve yatırımlarının toplu açılış töreni
17:12 - Ekim 2 2020 Cuma

Toplu açılış programı için Konya Şehir Hastanesi’nde alan hazırlandı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve protokol üyeleri katıldı. Törende konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın 31 ilçesine yatırım yapmaya devam ettiklerini belirterek, “Gönül Belediyesi’nin Konya’ya en çok yakışacağına dair işaretiniz bize güç veriyor. Bize emanet edilen bu şehirde belediye çalışmalarının en güzel örneklerini sergiliyoruz. Bugün açacağımız yatırımlar, ilimizin 2023 planlamasında büyük önem taşıyor. Konya Şehir Hastanemizi açıyoruz. Ayrıca Konya Çevre Yolu 1. Etap, Kayacık Lojistik Merkezimiz, Sarayönü ilçesindeki TOKİ yatırımlarımız ile Belediyemiz ve İlbank tarafından yapılan Yeni YHT İstasyonu alt geçidinin açılışını resmi olarak yapıyoruz. Devletimizin mayası ve milletimizin iradesi Konya olarak korumanız için teşekkür ederiz ”dedi.

“Tarihi eserleri bu vatana bırakmaktan heyecan duyuyoruz”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Bugün toplu olarak açacağımız ‘Sağlıkta Dönüşüm’ programı kapsamında yürütülen en büyük projelerden biri olan Konya Şehir Hastanemiz ve 1.682 yeni konutumuz, Sarayönü’nde inşa ettiğimiz cami ve dükkanlar büyük katkı sağlayacak yeni lojistik merkezimiz; hızlı tren garı alt geçidi ve yeni yollar, köprüler ve kavşak yatırımlarımız; şehrimize ve Konyalı vatandaşlarımıza hayırlı olsun. 81 ilimiz, 922 ilçemiz, mahallemiz, köyümüz, köyümüz; e ve 2071 üzerine hazırlanırken, siyaset çalışmalarının en güzel örneklerini ortaya çıkarır, bu memleket işlerinden ayrılmanın heyecanını yaşarız. güçlü şehir. yerel seçimlerden önce milletimizi paylaştık, 11 maddelik şehircilik manifestosu en önemli çıkış noktamız oldu, mihmandarmamız gerekti Bu açıdan şehirlerimiz; umumi bahçeler, sosyal konutlar, kentsel dönüşüm … oje ile r; Tarihi şehir merkezlerimizin ve endüstriyel alanlarımızın canlanmasıyla onları örnek şehirlere dönüştürüyoruz. “Selçuklu geleneğini ve Konya’nın tüm sokak ve caddelerine nüfuz eden Osmanlı mührünü koruyarak Konya’yı marka bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz.”

“Uzun vadede yaklaşık 1 trilyon dolarlık ihracatı destekleyecek altyapıyı kuruyoruz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Lojistik sektörü dünya ekonomisinin ve uluslararası ticaretin ana güç merkezidir. İhracat odaklı bir lojistik altyapımız ile uzun vadede yaklaşık 1 trilyon dolarlık ihracatı destekleyecek altyapıyı kuruyoruz. Sanayicilerimizin rekabet gücünü artırmak ve ülkemizi bölgenin lojistik üssü haline getirmek için yapacağımız 25 lojistik merkezi en önemli yatırımlar arasında görüyoruz. Bugün bu merkezlerin 10’u olarak Konya Kayacık Lojistik Merkezi ile bu hedefe bir adım daha yaklaştık. Konya, bu merkez ile uluslararası ulaşım koridorlarındaki payını artıracak ve önemli bir yük transfer merkezi haline gelecektir. Ülkemizde 1.7 milyon ton taşıma kapasitesi ve 1 milyon metrekare lojistik alan kazanıyoruz. 50 bin metrekare alanda tamamladığımız akaryakıt dolum, boşaltma ve depolama tesisi ile lojistik merkez projeleri arasında ilk uygulamayı Kayacık’ta gerçekleştirdik. Ayrıca ana ulaşımımızı sağlayan Doğu-Batı ve Kuzey-Güney ekseni doğrultusunda uzanan karayolu bağlantılarının kesişme noktasında yer alan Konya’nın tarım, ticari ve endüstriyel faaliyetlerini destekleyecek karayolu yatırımları da gerçekleştirmekteyiz. ülke. Toplam 122 kilometre uzunluğunda 3 bölüm halinde tasarladığımız Konya Çevre Yolu’nun 22 kilometrelik ilk bölümünü açıyoruz. Konya Çevre Yolu, şehri tam bir çember içine alacak ve çevre il yolları ile şehir içi yolları birbirine bağlayacak önemli turizm ve ticaret merkezlerine hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım sağlayacak ”dedi.

“Sağlık sistemi güçlü bir ülkenin geleceğinin de güvence altında olduğu çok iyi görüldüğü bir dönemdeyiz.”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güçlü bir sağlık sistemine sahip bir ülkenin geleceğinin de garanti altında olduğunun çok iyi görüldüğü bir dönemde olduğumuzu belirterek, “İyi yetişmiş sağlık iş gücümüze bir halka daha ekliyoruz. hizmet ve eğitim sağlamaya olağanüstü bir katkı sağlayacaktır. Konya Şehir Hastanesi, şehir hastanesi zincirlerimizin 16. halkası olarak halkımızın hizmetine sunulmaktadır. Anadolu’nun merkezinde önemli bir sağlık hizmetleri, sağlık eğitimi ve sağlık araştırma merkezi olacak. Konya ve çevresi için önemli bir ihtiyacı karşılamayı beklediğimiz 421 bin metrekare kapalı alana sahip 1250 yataklı hastanemiz, yüksek teknoloji ile donatılmış 49 ameliyathane ve 240 yoğun bakım yatağı ile hizmet verecek. Hastalar aynı anda 334 poliklinikte muayene edilecek. Şehir hastanemizin hizmete girmesi ile birlikte diğer hastanemiz pandemiye ayrıldı ve ilimizde hızlı bir rahatlama yaşandı. Salgın nedeniyle ülke genelinde farklılıklar olsa da hastanelerimizin yükü kısmen arttı. Kaybetmekten korktuğumuz ağır hasta sayısı zaman zaman artmaktadır. Tüm bunlar, titiz bakım ve kesintisiz hizmetin yanı sıra gerekli kaynak ve altyapıyı da gerektirir. Bu yükü omuzlayan yetkin sağlık personelimizle gurur duyuyorum ”dedi.

“Alınan tedbirlerle kısa sürede hasta sayımızın azaldığını gördük”

Geçtiğimiz ay Ankara ve Konya başta olmak üzere Anadolu’nun birçok yerinde hasta sayısında ciddi artış oldu. Geçtiğimiz ay Anadolu’nun çeşitli illerinde bölgesel değerlendirmeler yaptık. Tüm sağlık kuruluşumuz özveri ile uğraşarak bu eğilimi durdurmayı başardı. Alınan önlemlerle kısa sürede hasta sayımızın azaldığını gördük. Bu da salgının üstesinden gelmenin elimizde olduğunu gösteriyor. Bunu millet olarak birlikte savaşarak başarabiliriz. Her vatandaşımız önlemlere uyarak bu mücadeleye katkıda bulundu ve vermeye devam etmelidir. Bu vesileyle önlemleri takip ederek bu mücadeleye katkıda bulunan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Son haftalarda gerçekleştirilen bölgesel müdahalelerin sonuçlarını gördük. Yüksek artışlardan bahsettiğimiz Konya başta olmak üzere birçok ilde hızlı başarılara imza attık ve salgının seyrini kontrol altına aldık. Testlerin erken sonuçları, tedavinin erken başlaması, radyasyon ekiplerinin artması ve çekim süresinin kısalması, temas takibi ve izolasyon, semptomatik hastalardan örnek almanın etkisini gördüğümüz konulardır. Ülke genelinde çok çalışıyoruz. Gün geçtikçe çoğaldığımız çekim ekiplerimiz sahadalar. Aile hekimlerinin yanı sıra birçok ilde çağrı sistemlerini devreye aldık. Evleri ararlar ve semptomları takip ederler. Geçen ay oluşturduğumuz doktor ekipleri evlere gidip hastaları takip ediyor. Konya’daki hasta sayısı son 3 haftada yarıdan fazla azaldı. Bunu hastanelerimizdeki yoğunluğun azalmasından anlamak mümkündür. Şu anda ilimizin yüzde 46’sı, yatak doluluk oranımız, yoğun bakım yatağımızdaki doluluk oranımız yüzde 69, vantilatörümüzün doluluk oranı Türkiye’de de düşmeye devam ediyor. Yataklarımızın yüzde 44’ü, yoğun bakım ünitelerimizin yüzde 65’i dolu. Sağlığa yaptığımız yatırımlar, güçlü altyapımız ve özverili sağlık profesyonellerimiz sayesinde salgını birçok ülkeden daha etkin yönettiğimize inanıyorum.

Enver Furkan Çelebioğlu – Ramazan Çetin – H. İbrahim Parlak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi