Konut kredisinde faiz oranları dikkat çekiyor

Konut kredisinde faiz oranları dikkat çekiyor
16:12 - Haziran 13 2019 Perşembe

Ülke ekonomisinin hızla düştüğü şu dönemlerde, vatandaş geçim sıkıntısı ve işsizlik gibi dertlerle uğraşırken aynı zamanda oldukça yüksek faizleri bankalara ödemek istemiyor. Bu yüzden farklı alternatiflere yöneliyor.

Bankaların Faiz Oranları Yükseliyor

Seçimden sonra bankaların vermiş olduğu konut kredisi faiz oranları hızla yükselişe geçti. Özellikle özel bankalar bu hususta birbirleri ile yarış halinde gibiler. Konut kredisinde faiz oranları dikkat çekiyor ve inanılmaz rakamlara tanık oluyoruz. Doğal olarak bu durum zaten kredi ve kredi kartları ile geçinmeye çalışan vatandaşın temelini sarsıyor. Seçim öncesinde 1.61 olan faiz oranları seçim sonrasında ise 1.84 seviyesine kadar çekildi.

Neden Faiz Oranları Yükseliyor?

Faiz oranlarının bu denli yükselmesinin en büyük nedeni ülkemizin ekonomisinin hızlı bir düşüşe geçmesidir. Ayrıca dolar kuru, yüksek enflasyon, seçim belirsizliği ve tekrarlanması gibi pek çok faktör de banka kredi faizlerinin yükselmesine neden oluyor. Son zamanlarda gündemde yer edinen İstanbul seçim sonuçlarının netleşmemesi ve seçimin tekrarlanacak olması yabancı yatırımcıları tedirgin ediyor. Bu sebeple ileriye dönük endişeleri artan yatırımcılar, yatırımlarını beklemeye alıyor ya da vazgeçiyor. Konut kredisinde faiz oranları dikkat çekiyor olmasına getirilen açıklamalar ise bu tip belirsiz bir dönemde vatandaşların kredi çekmesini engellemek olarak yansıtılıyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi