Kömürhan Köprüsü açıldı! 16 şehri birbirine bağlar

Kömürhan Köprüsü açıldı! 16 şehri birbirine bağlar
15:00 - Ocak 2 2021 Cumartesi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini 720 milyon TL bedelle birbirine bağlayacak olan yeni Kömürhan Köprüsü ve 660 metre uzunluğundaki bağlantı tüneli ile İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinin yapımına başlandı. 2014 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından, bugün tamamlanarak hizmete açılmıştır. Açılış için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, iki ilin protokol üyeleri ile Kömürhan Köprüsü’nü geçti. Bakan Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans aracılığıyla katıldığı açılış programında açıklama yaptı.

“Bakanlığımız bünyesindeki iş imkanlarından 700 bin kişi yararlanıyor”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, çalışmalarına büyük bir hız ve titizlikle devam ettiklerini belirterek, “Covid-19 salgınına rağmen 2020, milletimizin yaşam kalitesini artıran yatırımlarla dolu bir yıl oldu. 2021 yılı olacak. Yatırımlarımızın artarak devam ettiği bir yıl. veri taşımacılığının değişen ihtiyaçlarına cevap verebilmek için, satış dünyasında, yenilenen sisteme dahil olan, sürekli kendi kendini koordine eden, sürdürülebilir bir yolla oluşturulmuş mekanizma haritaları içinde, bugün kullandığımız yat yakın gelecek kuyu tasarımları ülke ekonomisine omuz veren insan odaklı, çevreye duyarlı kaynaklarımızı verimli, kararlılıkla hareket ediyoruz.Türkiye ‘Ülkemizin doğusu ile batısı, kuzeyi ve güneyi arasında ekonomik ve sosyal değişim için çalışıyoruz. Ülkenin bütünsel kalkınmasına katkı sağlamak için tek tek adımlar atarak salgına karşı tüm tedbirlerimizi alarak çalışmalarımıza devam ettik o n Ülkenin 3 bin 200 şantiye satışı için. Bakanlığımız bünyesindeki iş olanaklarından yaklaşık 700 bin kişi yararlanmaktadır. “İnşa ettiğimiz yol, köprü ve tünellerle halkımızın bereketine katkıda bulunmak, çiftçilerimizin, sanayicilerimizin ticaretine iş fırsatlarını artıracak yeni yatırımlara zemin hazırlamak için çalışıyoruz.” Dedi.

“Başta Elazığ ve Malatya olmak üzere 16 ili entegre edecek.”

Bakan Karaismailoğlu, bugün açtıkları Kömürhan Köprüsü ve tünelinin ülkenin her köşesinde yaptıkları işlerden biri olduğunu belirterek, “Projemiz toplam 5 bin 155 metre uzunluğunda, 600 metre uzunluğunda Kömürhan Köprüsü, 2 bin 400 metre uzunluğundadır. uzun çift tüplü Kömürhan Tüneli ve 123 metre çift köprü. ” Kömürhan köprümüz 2×2 şeritli ters Y tipi kule olarak tasarlanmış olup, 168,5 metrelik tek direk olarak imal edilmektedir. Köprüde kullanılan 7 bin ton çelik, Eyfel Kulesi’nde kullanılan çelik miktarı ile aynı. Orta açıklık 25 çelik bölümden oluşur. Çelik kablo uzunluğu 853 kilometre ve çelik tel uzunluğu 6 bin kilometredir. haberleşme sistemlerinden yangın Büyük ölçekli elektrik ve elektronik ve mekanik ekipmanlar ile diğer kontrol sistemleri tamamen yerli ve milli mühendislik imkanları ile gerçekleştirilmiştir. Bölgede ulaşım artık daha güvenli ve konforlu bir şekilde yapılacaktır. Projemiz, başta Elazığ ve Malatya olmak üzere 16 ilimizi entegre ederek bölgenin üretimine, ticaretine, turizmine ve kültürüne önemli katkılar sağlayacaktır. Kömürhan Köprüsü ve tünel hepimiz için onur projelerinden biridir. Projemiz Türk mühendis ve işçilerinin bilgi birikimi, tecrübesi ve emeği ile gerçekleştirildi ”dedi.

“Yapabileceklerimiz, gelecek nesillerimize başarılı olmak için güven ve kararlılık aşılayacaktır.”

Bakan Karaismailoğlu, ulaşım ve iletişim projelerinde yerli ve milli teknolojilerin payını her geçen gün artırmaya devam edeceklerini belirterek, “Bugün yapabileceklerimizin, gelecek nesillerimize başarılı olma azmi ve güveni aşılayacağını biliyoruz. Bu inançla attığımız adım ekonomik gücümüzü ve bağımsızlığımızı devam ettirecek. Elazığ ve Malatya başta olmak üzere tüm ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. “

Bakan Karaismailoğlu’nun konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telekonferans yöntemi ile bağlantı kurarak konuşmasını yaptı.

720 milyon TL yatırım değerine sahip Kömürhan Köprüsü hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından açılış, Bakan Karaismailoğlu, Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Malatya Valisi Aydın Baruş, belediye başkanlarının katılımıyla kurdele kesilerek yapıldı. ve her iki şehrin milletvekilleri.

Törenin ardından katılımcılar Bakan Karaismailoğlu ile köprüden geçtiler.

Kamil Cankılıç-Rıdvan Yeşilırmak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi