Kocaeli Karamürsel’de Orman Yangını Nedeniyle Köy Tahliye Ediliyor

Kocaeli Karamürsel’de Orman Yangını Nedeniyle Köy Tahliye Ediliyor
18:55 - Ağustos 15 2025 Cuma

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan orman yangını nedeniyle Akçat köyü, güvenlik tedbirleri çerçevesinde boşaltıldı. Kocaeli Valiliği, yangının kontrol altına alınabilmesi için vatandaşların evakuasyon sürecinde yetkililerin yönlendirmelerine titizlikle uymalarının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Yangına müdahale için Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye ekipleri, yangın söndürme helikopterleri ve arazözler seferber edildi. Ayrıca, yangınla mücadelede bölge sakinleri de kendi olanaklarıyla destek olmaya çalışıyor.

Bölgedeki bir vatandaş olan Ercan Özalp, yangının şiddetini ve müdahaledeki yoğunluğu anlatarak, ‘Akçat köyü boşaltıldıktan sonra alevler daha geniş bir alana yayıldı. Bu kadar çok yangın söndürme uçağı ve helikopteri bir arada görmek gerçekten endişe verici’ dedi.

Helikopterlerden alınan görüntüler, yangının ormanlık alanda geniş bir bölgeyi kapladığını ve yoğun duman bulutlarının havayı sardığını gösteriyor.

Fehime Kartal, Cihan Atik, Tayyar Öztoprak tarafından rapor edildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi