Kobani olaylarıyla ilgili gözaltıları HDP önündeki aileler memnuniyetle karşıladı

Kobani olaylarıyla ilgili gözaltıları HDP önündeki aileler memnuniyetle karşıladı
17:00 - Eylül 25 2020 Cuma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘Kobani’ bahanesiyle düzenlediği protestolara ilişkin soruşturma kapsamında 7 ilde eski HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Ayla Akat Ata, Altan Tan, Emine Ayna ve HDP Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen. parti üyeleri dahil 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı.

HDP Diyarbakır İl Müdürlüğü önünde oğlu Mustafa Biçer’in terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla oturma eylemi başlatan annelerden Ayşegül Biçer, PKK’nın bir uzantısı olan HDP’nin yandığını söyledi. Kobani olaylarından bu yana annelerin kalpleri. Fırsatı seyrederek çok sayıda çocuğun dağa götürüldüğünü kaydeden Biçer, “Diyarbakır’ı savaş alanına çevirdiler. Çok güçlü, güçlü bir devletimiz var. Allah onlardan razı olsun, gereğini yaptı. Tarif edemem, çok mutluyum. Çünkü oğlumun hasretiyle gece gündüz yanarken onları Allah’a havale ediyorum çünkü hayatım ilaca bağlı. Onlara haklarını veren güçlü durumuma atıfta bulunuyorum. Mecliste Kürtlerin savunucusu olduğumuzu söylüyorlar. “Kobani olaylarında ne yapmadınız? Diyarbakır Sur olaylarında ne yapmadınız?”

“Demirtaş birçok kişinin ölümüne neden oldu”

HDP Milletvekili Remziye Tosun’un kendi evinde teröristleri barındırdığını iddia eden Biçer, “Silah mühimmatını evine yerleştirdi. Neden çıkıp bunları söylemiyor? Oradan da ‘Selahattin Demirtaş hapiste değil’ diyorlar. suçlu.’ Onunla ilgilenen bir CHP var, haksız yere içeride değildi, birçok insanın ölümüne sebep oldu mesela Yasin Börü et dağıtırken ezilerek öldürüldü, o bizim oğlumuz. acı yeterli değil, gece gündüzümüz yok, HDP’den almak istiyoruz, bu mücadele HDP kapatılıncaya kadar bitmeyecek, sonuna kadar kararlıyız, bugün bu neşenin tarifi yok. Çocuğumu aldım sevindim. Çünkü kalbimize biraz su serpilse bile. Onlarla ilgili yapılan eylemler bizi rahat ettirdi “dedi.

Rıdvan Kılıç

ALAKALI HABERLER

PKK / KCK operasyonunda çok sayıda HDP’li gözaltına alındı!

ALAKALI HABERLER

387. günde HDP önündeki ailelerin evlat edinme nöbeti

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi