KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın zafer konuşması

KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın zafer konuşması
23:00 - Ekim 18 2020 Pazar

KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda en yüksek oyu alan Ersin Tatar, ikinci turda Mustafa Akıncı ile yarıştı. Resmi olmayan sonuçlara göre Milli Birlik Partisi (UBP) adayı Ersin Tatar yüzde 51,74 oy alarak seçimi kazandı. Bağımsız aday Mustafa Akıncı oyların yüzde 48,26’sını aldı.

KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı Tatar, seçim zaferinin ardından zafer konuşması yaptı. Tatar, “Şimdi gerilimi geride bıraktık, KKTC’yi nasıl ileriye taşıyacağız, ona bakacağız” dedi, “Öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yardımcısı Fuat Oktay’a teşekkür ediyorum. Bu topraklarda yaşayan sadık insanlar olarak savaşırken şehit oluyorlar Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte olmaktan onur duyuyorum “dedi.

ALAKALI HABERLER

Resmi olmayan sonuçlara göre Ersin Tatar KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı seçildi

“Hem oy verenlere hem de vermeyenlere teşekkür etmek istiyorum”

Daha sonra kendisine oy veren veya vermeyen herkese teşekkür eden Tatar, “Halkımıza çok teşekkür ediyorum. Kıbrıs Türk halkı iradesini sandığa yansıtarak beni cumhurbaşkanı seçti. Hem oy verenlere hem de vermeyenlere teşekkür etmek istiyorum. Bizim için önemli olan kutuplaşmak değil, KKTC’yi birlik içinde daha iyi günlere taşımaktır. Demokrasi sınavına emeği geçen diğer adaylara da teşekkür ediyorum ”dedi.

Tatar, “Tabii ki salgın sırasında yaşanan zorluklar, ekonomiye giren büyük sıkıntılar, kamu maliyesi ve memleketlerinde yaşanan sıkıntılar bize büyük destek vererek, Türkiye Cumhuriyeti’ne çok teşekkür ediyorum. Gerilimi geride bırakıyorum. Şimdi biz KKTC’yi nasıl ileriye taşıyabiliriz ona bakacağız Cumhurbaşkanı olarak KKTC’yi daha ileriye taşımak için onurlu bir yaşam için çalışacağım, müzakere masasında yüksek kafa ve haysiyetle yer alacağım. kaybeden. “Tarafsızlığımı korurken, toplumsal mutabakat ve anayasal sorumluluk çerçevesinde çalışacağım.”

“Türkiye ile bağımızı asla koparmayacağız”

Türkiye ve KKTC ilişkilerine vurgu yapan Tatar, “74 barış harekâtıyla devlet kurduğumuz için bizi kutsadı. Tüm dünyaya seslenmek istiyoruz. Bu egemenlik meselesi çok önemli. Çözüm modeli ne olursa olsun var olmaya devam edeceğiz. Türkiye ile bağımızı asla koparmayacağız Kıbrıs Türk halkı kendi devletinin çatısı altında var olmaya devam edecek. “Önemli olan sorumluluğumuzun bilinciyle tuzağa düşmemektir.”

Asla korkmayacağız. Egemenliğimizi ve bağımsızlığımızı talep edeceğiz “

Tatar, “Bütün dünyayı buradan aramak istiyorum. Halen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne direkt uçuşlara izin vermiyorsunuz. Gençlerimizi spor müsabakalarında reddediyorsunuz. Oynanan oyun Kıbrıslı Türkleri ezmek ve sindirmek içindir. Sarayönü Meydanı’ndan böyle bir oyuna asla gelmeyeceğimizi haykırmak istiyorum. Asla korkmayacağız. “Egemenliğimizi ve bağımsızlığımızı talep edeceğiz.”

Emir Abdurrahman Bulut

ALAKALI HABERLER

Dışişleri Bakanlığı tarafından KKTC Cumhurbaşkanı seçilen Tatar’ı tebrik ediyoruz

ALAKALI HABERLER

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ‘Ersin Tatar’ı gönülden kutluyoruz’

ALAKALI HABERLER

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Şentop, Tatar’ı KKTC Cumhurbaşkanı olarak tebrik etti

ALAKALI HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tatar’a tebrikler

ALAKALI HABERLER

Vali Yerlikaya’dan Ersin Tatar’a tebrikler

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi