KKTC’de kan donduran olay: 3 ölü

KKTC’de kan donduran olay: 3 ölü
11:12 - Ocak 8 2021 Cuma

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) kan dondurucu bir olayla güne başladı. Geçitkale’de yerel saatle 03:30 sıralarında 52 yaşındaki İbrahim Çobanoğlu ve 48 yaşındaki eşi Bengü Çobanoğlu’nun evinde silahla vurularak ölü bulundukları bildirildi. 14 yaşındaki çocukları Çınar Çobanoğlu, ağır yaralarla kaldırıldı. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirtildi. Olayın ardından ailenin 18 yaşındaki üyesi Eralp Çobanoğlu’nun karşı evden yardım istediği belirtildi.

14 yaşındaki çocuğun annesi Bengü Çobanoğlu ve babası İbrahim Çobanoğlu’nu uyurken tabancayla vurarak öldürdükten sonra intihar ettiği iddia edildi. Çınar Çobanoğlu’nun Mavi Balina bilgisayar oyunundan etkilenerek böyle bir cinayet işlediği iddia edildi.

Geçitkale’deki felaketin ardından olayın görgü tanığı, “Sabah 03.00’de kapımızın sert bir şekilde çalınmasıyla uyandık. Büyük çocuk yanımıza geldi ve ‘koş, kurtar beni, Çınar ateş etti. Koş’ dedi. ve bak kendine bir şey yaptı ‘. “ Evde sakla’ ‘deyince onu evimize götürdük.Bu sırada eve koştum, silahların sesini duymadık. Ev. Çocuğu kanlar içinde buldum. Ambulansı ve polisi aradım. Gelip yardım ettim. Baba öldü. Çocuk yere yaslanmış ayakta duruyordu “dedi.

Olay sonrası polis tarafından yapılan açıklamada, “08.01.2021 saat 03.30 sıralarında Geçitkale’de sakin olan İbrahim Çobanoğlu ve Bengü Çobanoğlu, ikamet ettikleri yatak odasında silahla vurularak hayatlarını kaybetti. Yaralandığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalelerde kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

Olayla ilgili polis soruşturmasının çok yönlü bir şekilde devam ettiği açıklandı.

Emir Abdurrahman Bulut

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi