KKTC Başbakanı Tatar: ‘Kapalı Maraş’ın Açılması oyunun kurallarını değiştiriyor’

KKTC Başbakanı Tatar: ‘Kapalı Maraş’ın Açılması oyunun kurallarını değiştiriyor’
23:00 - Ekim 8 2020 Perşembe

Gazi’nin Gazimağusa ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve 46 yıldır kapalı olan Maraş’ın bir kısmı artık halka açık. Başbakan Ersin Tatar, 46 yıldır kapalı olan bölgeyi inceledikten sonra basın toplantısı düzenledi. Tatar, 46 yıl sonra Maraş’ın açılışı ile tarihi bir gün olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile istişare içinde yıllardır konuşulan girişimin büyük bir irade ile hayata geçirildiğini belirtti. Gazimağusa ile iç içe olan Maraş’ın hayalet şehir gibi görüneceğine dikkat çeken Tatar, girişimin uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına aykırı olmadığının altını çizdi. Başbakan Tatar, gayrimenkullerin kullanımının emlak komisyonu bünyesinde olduğunu da hatırlattı.

Girişimin insan hakları açısından bir çelişki oluşturmadığını belirten Tatar, bu adımın halkın beklentilerine cevap verdiğini belirtti. Maraş girişiminin bir seçim yatırımı olmadığını vurgulayan Tatar, Maraş’ın zaten KKTC sınırları içinde olduğunu ve şu anda açık olan büyük bir kısmının kullanıldığını belirtti. Tatar, Maraş’ın açılışını “ezber bozan bir tetikleyici” olarak nitelendirdi.

Pandemi sürecine de dokunan Tatar, bu sürecin başarıyla yönetildiği ve inşa edildiği Türkiye’nin 100 yataklı katkılarıyla Acil Hastanenin çok kısa bir sürede dil olarak hizmet vermeye başlayacağını duyurdu. Başbakan Tatar, KKTC’deki su sorununun giderildiğini ve 6 ay sonra Geçitköy Barajı’na su temin edilmeye başlandığını belirtti.

Emir Abdurrahman Bulut

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi