KKTC 3 tr Türkiye’den tıbbi malzeme yardımı

KKTC 3 tr Türkiye’den tıbbi malzeme yardımı
16:00 - Temmuz 19 2020 Pazar

Korona, günümüzde uyuşturucu ve tıbbi malzemelerin Girne’ye ulaştığı 3 tr. KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli, Lefkoşa Fuarı alanındaki malzemeleri aldı. Teslim törenine Türkiye’nin KKTC Büyükelçisi KKTC Başbakanı Ersin Tatar Ali Murat Başçer de katıldı.

Batarya KKTC Sağlık Bakanı, TC Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemize bugün çok ciddi bir yardım olduğunu ifade etti. Bu zor dönemde her takıldıklarında anavatanla birlikte olduğunu söyleyen Pilli, 20 Temmuz’da ulaşılan yardımın da anlamlı olduğunu söyledi.

Büyükelçi Başçer’in, KKTC ile Sağlık Bakanlığı arasında uyuşturucu madde, aşı, tıbbi malzeme, bağış protokolü imzalandığını, 20 Temmuz’un ikinci gününe de denk geldiğini söyledi. Kıbrıslı Türkler’den Başçer, Türkiye’nin salgın sürecine her zaman ayrılmaz bir parçası olduğu konusunda yardım ettiğini ve bunun ayrı bir işaret gördüğünü belirtti.

Başbakan’a teşekkür ederim

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Türkiye hükümetine teşekkür etti. Tatar, 20 bin test kiti, 10 nefes ve 2 PCR cihazının birçok malzeme ile geldiğini belirtti. 500 yataklı hastane çalışmalarının da başladığı bilgisini aldığını belirten Tatar, Lefkoşa’da tam teşekküllü bir hastane inşa etmek için bir anlaşmaya varıldığını ve 12 kişilik bir ekibin gelip çalışacağını belirtti. Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Poliklinik Tanı Merkezinin 45 yataklı bir salgın kliniği olarak da hizmet edeceğini belirten Tatar, uçuşların başlamasından sonra ülkeye yaklaşık 9 bin kişinin geldiğini, 10 vakanın ülkeden geldiğini ve 2 kişi taburcu edildi. Bunun büyük bir başarı olduğunu belirten Tatar, 9 Mart’tan bu yana halk sağlığını koruyan başarılı bir sürecin yönetildiğine ve katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Sağlıktaki adımların ekonominin seyri için önemli olduğunu belirten Tatar, “Burada büyük bir başarı var, halkımızın bunu görmesini istiyoruz.”

20 Temmuz’u kutlayan Tatar, KKTC’nin güçlü altyapısıyla geleceğe doğru yürümenin bir dilek olduğunu belirterek KKTC’ye yardımı için teşekkür etti.

Emir Abdurrahman Bulut

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi