Kızılırmak Alarm Veriyor!

Kızılırmak Alarm Veriyor!
17:12 - Ekim 21 2021 Perşembe

Ülkemizin en uzun nehri olan Kızılırmak; son zamanlarda alarm vermeye başladı! Yakın zamandan bu yana yaşanan kuraklıktan dolayı Kızılırmak Nehrinde su seviyesi gittikçe azalıyor. Bu kapsamda Kızılırmak’taki su seviyesinin daha önceden hiç olmadığı kadar düştüğü ifade edilirken; Kızılırmak’ın adeta bir otlağa dönüşmek üzere olduğu belirtildi.
Kaynağını Sivas’tan alan Kızılırmak 1.355 km uzunluğuyla ülkemizin en uzun nehri olarak zihinlerde yer ediniyor. Ancak son zamanlarda Kızılırmak zor dönemler yaşıyor. Bu durum kurak geçen yaz dönemi ve sonrasındaki süreçte yağışların azığına bağlanıyor. Öte yandan ırmağın artık otlak görünüme benzer bir hal alması, bölgede yaşayanları da endişelendiriyor.
Kızılırmak tarihi geçmişse sahip pek çok farklı köprüye de ev sahipliği yapıyor. Kızılırmak üzerinde bulunan Eğri Köprü’nün ayak kısmının otlarla kaplanması; Kızılırmak’ta kuraklığın ciddi sorunlar getirdiği yorumlarının yapılmasına neden oldu. Kızılırmak’taki can sıkıcı görüntüler drone vasıtasıyla gözler önüne serildi. Irmağın üzerinde yer alan ot adaları, ırmağın geleceğini de tehlikeye atıyor!

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi