Kızı moral almak için sınava girdi, üniversiteyi kazandı

Kızı moral almak için sınava girdi, üniversiteyi kazandı
11:00 - Ağustos 4 2020 Salı

26 yıl önce Düzce’de liseyi bitirdikten sonra maddi sıkıntılar nedeniyle üniversite sınavına giremeyen 42 yaşındaki Ayfer Yüksel, kızıyla girdiği üniversite sınavını kazanarak hayal ettiği üniversiteye gitme hakkına sahip oldu. İki çocuğun annesi Yüksel, kızının moralini almaya başladığı sınav hazırlıkları sonucunda bir yıl boyunca üniversite başarısına olan özlemini sonlandırdı. Hayallerine bir adım daha yakın olduklarını belirten Yüksel, “Akademik kariyerin üzerinde bulunduğumuz platformlar nedeniyle ne kadar önemli olduğunu gördükten sonra kızımı teşvik etmek için Üniversite sınavına girmeye çalıştık. hayallerimize giderken kızımla birlikte olmak çok iyi bir onurdu.

“Beni sınav salonunun girişinde bir ebeveyn olarak düşündüler”

Kocası ve çocuğuyla birlikte sınav salonuna giden Ayfer Yüksel, sınava giren diğer çocukların onun ebeveyn olduğunu düşündüğünü söyledi: “Sınav salonuna girdiğimde herkes beni bir ebeveyn olarak düşündü, ancak girdiğimde tüm sınıftaki çocuklar için çok farklı. Orada öğretmenimiz herkese sınav stresimizi azaltma sözü verdi. Herkes kendini anlattı. Orada böyle bir cümle yaptım. Bu sınava girmek için 26 yıl beklediğimi söyledim. 26 yıl bekledim ama sonunda sınava girdim. Liseyi bitirdiğimde kardeşim ve ben aynı döneme rastladık. Ne yazık ki, kardeşim yaşam koşulları ve finansal imkansızlıklar nedeniyle üniversiteyi okuyabildi. O kadar üzgündüm ki, Anne’yi kazanırsan okuyamazdım. En azından sınava girmedim, hiç kazanmadım. Annemi üzmedim. Bu sınavda dualarını asla kaybetmedi. Özellikle kızım ve ben için dua etti, ama biz inandık. Hayal ettik. Tüm gerçeklerin zaman ve hayal gücü içinde gerçek olacağına inandık. Sınava birlikte girmeyi başardık. ”

“Sınava birlikte katılmak çok eğlenceliydi”

Sınava annesi ile girmenin farklı bir duygu olduğunu söyleyen 21 yaşındaki Zehra Yüksel, “Sınava birlikte katılmak çok eğlenceliydi. Birlikte çalıştık. Hep birbirimizi motive ettik. Birlikte öğretirken ikimize birbirimize karşı öğretti. Halk Eğitim Merkezindeki sınıfa gittim ve orada öğrendiklerimi anneme aktardım. Bana annemde ne bildiğini öğretti. Birlikte eğlenceli zaman geçirdik. Sınav sabahı biraz ilginçti. Annem biraz ağladı. Biraz rahat olduğumu düşündüm. Sınavdan ayrıldıktan sonra biraz gergin olduğumu fark ettim. ”

Anne ve kızı seçmek hazırlanıyor

Sınavdan başarılı bir not alan Anne Ayfer Yüksel, çalıştığı için Açık Kaynaklardan İnsan Kaynakları veya Medya İletişimi okumayı tercih edeceğini ve Zehra Yüksel başarılı olduğu için mutlu olduğunu ancak az sayıda kişinin olduğunu belirtti. istediği ancak henüz karar veremediği bölümler.

Ali Yıldız – Enes Bektaş

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi