2020 yılında kıyamete gittikçe yaklaşıyor muyuz?

2020 yılında kıyamete gittikçe yaklaşıyor muyuz?
11:24 - Şubat 24 2020 Pazartesi

Şüphesiz ki dünya 2020 yılına hiçte iyi bir başlangıç yapmadı. Avustralya’da meydana gelen dev yangın, depremler ve koronavirüs salgınının ardından bugünlerde 2020 yılında kıyamet alameti olarak görüşen güneşin batıdan doğması ihtimali konuşulmaya başlandı.

Bilim adamları tarafından ortaya atılan iddiaya göre dünyanın kuzey manyetik kutbu gün geçtikçe kayıyor ve olması gereken yerden sapıyor. Bu da belli bir süre sonra güneşin doğudan doğmak yerine, batıdan doğacağı anlamına geliyor. Herkesi hayrete düşüren ve Resulullah (S.A.V.) hadislerinde de yer alan bu durumun yaşanma ihtimali, ilk olarak herkeste kıyametin yaklaştığı şeklinde bir düşünce yaşanmasına sebep oluyor.

Bilim adamları yaşanan bu kutup kaymasının çok büyük sıkıntılara yol açacağını, kuzey ve güneyin, doğu ile batının yer değiştireceğini söylüyor. Bundan tam 780 bin yıl öncesinde meydana gelen olayın tekrarlanıp tekrarlanmayacağı herkes tarafından merak ediliyor.

Kıyamet alametlerinden biri olarak görülen ve Peygamber Efendimizin hadislerinde de yer alan bu durumla ilgili twitter platformunda da hareketli dakikalar yaşandı. “Kıyamet mi kopacak” şeklindeki söz öbeği Twitter’da en çok konuşulan konuların başında geldi. Herkes dünyada meydana gelen değişimleri birbirine hatırlatarak kıyamete doğru hızla yaklaşıldığı konusunda fikir birliğinde bulundu. Dünyanın uzun süredir gündeminde olan küresel ısınmanın geçtiğimiz günlerde NASA tarafından görüntülenmesine de değinilerek dünyada hiç benzeri olmayan olayların baş göstermesinin kaygıyla karşılandığı belirtildi.

Kıyamet Alametleri Nedir ?

Günümüzde kıyamet alametlerinden bazıları gerçeğe dönüşmüş durumdayken, bazıları ise sırasını bekliyor. Peygamber efendimizin hadislerinde de bulunan bu kıyamet alametlerinden bazıları; yüksek binaların artması, içkilerin yaygınlaşması, insan öldürmenin yaygın bir hal alması, zinanın açık bir şekilde işlenmesi, kadınların erkek olmaya çabalaması, Kabe’nin yıkılması ve güneşin batıdan doğması olarak biliniyor. Son belirtilen alamete yaklaşılması ise şüphesiz herkesin aklına Peygamber Efendimizin şu hadisini getiriyor;
“Kim güneş batıdan doğmadan evvel Tevbe ederse Allah Tevbesini kabul eder”.

Sosyal medyada da çokça paylaşılan bu hadisi önümüzdeki günlerde daha çok hatırlayacağız gibi duruyor.

2020 DEPREMLERİ :

AVUSTRALYA YANGINI :

CORONA SALGINI :

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi