Kısa mesaj marketin kasasına takılan 3 kadını kurtardı

Kısa mesaj marketin kasasına takılan 3 kadını kurtardı
09:12 - Ekim 31 2020 Cumartesi

İzmir’in Bornova, Bayraklı ve Karşıyaka ilçelerini etkileyen 6,6 büyüklüğündeki depremde, Bayraklı’nın Manavkuyu semtindeki bir bina, zemin kattaki alışveriş merkezinde yıkıldı. Deprem için yaptıkları alışverişin karşılığını ödemeyi bekledikleri 3 kadın, gönderdikleri kısa mesajla hayat buldu. AFAD’a gönderilen kısa mesajla yerleri belirlenen 3 kadından ikisi enkazdan kurtarıldı.

Fadime isimli bir kadının ardından kurtarılan Gülçin Aykut Koca, Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. AFAD’a kısa mesaj gönderen Hülya Özbek’in sağlık durumunun iyi olduğu ve iyileşmesinin an meselesi olduğu öğrenildi.

Kayınbiraderi tarafından yapılan alışverişlerin bedelini kasada beklerken depreme yakalandıklarını belirten Ahmet Hüseyin, “Halam ve üç hanım kasada beklerken deprem var. Bereket versin ki beraber oldukları kadın kısa mesajla AFAD ekiplerine ulaştı ve yerleri belirlendi. Bütün gece ondan haber alabildik. Tanrı takımları korusun, çok çalıştılar. Kırıkları ve ağır yaraları var, ama Tanrıya şükür bilinci yerinde. Bizimle konuştuğunda ilk çocuğunu sordu. Fadime hanım 06.30’da kurtarıldı. Teyzem 16 saat sonra saat 07: 00’de çıkarıldı. Şimdi telefonla iletişime geçen Hülya Hanım var. Umarım gelir ”dedi.

Sürekli sohbet ettiler

Kaderin arkadaşı olan 3 kadının hikâyesini anlatan Hüseyin, “Enkaz altında bütün gece sohbet ettiler. Takımların talimatı üzerine uyumamak için konuşmaya devam ettiler. Tanrıya şükür hayatta kaldı. Hülya’nın da iyi durumda olduğunu öğrendik. Allah milletimize bir daha asla böyle acı çektirmesin ”dedi.

Mehmet Barlas – Fadil Pişkin

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi