Kış Festivali Endişesi: Temas Riski Arttı

Kış Festivali Endişesi: Temas Riski Arttı
23:59 - Aralık 28 2021 Salı

Sivas’ta düzenlenen Kış Festivali nedeniyle birçok farklı ilçeden merkeze gelen binlerce kişinin yüksek temas riski oluşturduğunu belirten Sivaslı uzmanlar, artan vaka sayıları ve yeni Omicron varyantının bulaşı hızının dikkate alınmasını belirterek, “Coronavirüs varyantı Omicron nedeniyle Kış Festivali’ne katılan vatandaşların gelecek günlerde ateş, öksürük ve çeşitli semptomlar göstermesi durumunda maske takarak beklemesi ve durum kötüleşirse hastaneye başvurmasını öneriyoruz” açıklamasında bulundu.

Yüksek Sesli Ve Maskesiz Konuşmak Riski Artırıyor

Kış Festivali gibi konser ve etkinliklerin temas riskinde artış yarattığını belirten halk sağlığı uzmanları ise, “Konser alanları ve festival gerçekleştirilirken maske ve mesafe kuralları genellikle uygulanmıyor. Açık alanda yapılsa da maske ve mesafe olmadığı sürece pozitif bir vaka diğerlerine virüsü bulaştırabilir” dedi.

Halk sağlığı uzmanlarına göre Sivas’ta medyaya yansıyan binlerce kişinin katıldığı Kış Festivali’nde maske ve mesafe kuralına çok sayıda uymayan vatandaşın olması ve yüksek sesle konuşmanın ortaya çıkardığı parçacıkların il genelinde gelecek günlerde daha fazla pozitif vakaya neden olması mümkün.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi