Kırmızı kategorideki teröristin sağ kolu, Diyarbakır barosuna kayıtlı avukat

Kırmızı kategorideki teröristin sağ kolu, Diyarbakır barosuna kayıtlı avukat
23:00 - Ekim 7 2020 Çarşamba

Edinilen bilgiye göre Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından 3 Ekim’de düzenlenen Yıldırım-7 operasyonunda 4 terörist etkisiz hale getirildi, teröristlerden biri ölü ele geçirildi, sözde Orta Saha Amed İl Özel Kuvveti (Kalender) Terörle arananlar arasında ‘Kırmızı’ kategorisinde yer alanlar Amara Doktor kod adı ‘Müzeyyen Aydınlı’ olarak belirlendi. Terörist Müzeyyen Aydınlı’nın öldürüldüğü operasyonda örgütün malzeme ve fotoğraflarına da el konuldu, fotoğraflar arasında terörist Aydınlı ve bir başka kadın teröristin samimi pozları ortaya çıktı. Soruşturmanın ardından terörist Aydınlı’nın yanındaki kadının kimliği belirlendi.

Teröristin Diyarbakır Barosu’na kayıtlı Merve Nur Doğan adlı bir avukat olduğu, 2018 yılında örgüte katıldığı ve Doğa Dilşa (Bese) kod adını aldığı belirlendi. Jandarma ve polisin ortak operasyonu ile terörist yakalanıp saklandığı yerde gözaltına alındı.

Çoklu çubuğa neden karşı çıktıkları açık

Diyarbakır Barosunun birden fazla baro düzenlemesine karşı dava açtığı davada Baro Başkanı Cihan Aydın, baroları 1,2,3 olarak numaralandırarak avukatları ayırmayı, kutuplaştırmayı ve örgütsüzleştirmeyi amaçladıklarını belirtti .

Baro avukatı teröre hizmet etti

Lice’de gerçekleştirilen operasyonda, birden fazla baro düzenlemesine aykırı olan ve ‘örgüt’ olarak görev yaptığı Diyarbakır Barosu’na bağlı avukatı netleşti.

Mehmet Kalay

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi