Kırmızı kategoride aranan örgütün sözde Botan saha görevlisi öldürüldü

Kırmızı kategoride aranan örgütün sözde Botan saha görevlisi öldürüldü
20:00 - Eylül 28 2020 Pazartesi

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Yıldırım-10 Nordoz Harekatı kapsamında Van Çatak ilçesine bağlı Andiçen İlçesi kırsalında 11 Eylül 2020 tarihinde yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda 3 bölücü terörist üyeleri etkisiz hale getirilen örgütler.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin tespitine yönelik yapılan çalışmalarda, teröristlerden birinin Botan saha görevlisi olarak görev yapması beklenen Agit Civyan kod adlı Vahiyettin Karay olduğu tespit edilmiş ve kırmızı kategorisine dahil edilmiştir. terörizm için arananlar.

Terörist Vahiyettin Karay’ın yaklaşık 25 yıldır terör örgütüne karıştığı, yerli teröristlerin yüzde 60’ından sorumlu olduğu, Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Mardin ve Şanlıurfa bölgelerinde çok sayıda protestoya katıldığı ve çok sayıda emir verdiği belirtildi. kanlı eylemler. Teröristin geçmişte sözde Kato Jirka Cephesi, Irak Sincar (Şengal) HPG sorumluluğu ve Kuzey Bölgeleri Sorumlu Yardımcısı olduğu ve 2019 yılında Botan saha sorumlusu olarak atandığı kaydedildi.

Terörist Karay, 2007 yılında 12 askerin şehit edildiği Hakkari Dağlıca eyleminin planlayıcı ve uygulayıcılarından biriydi, 19 Ağustos 2008’de Yüksekova’nın Karlı köyünde askeri konvoyun geçişi sırasında IYP’nin patlatılması emrini verdi ve 22 Ağustos 2008’de Yüksekova Havre Tepe’deki askeri birliğe sızma eylemi gerçekleştiren grup arasında yer aldığı ve 12 Temmuz 2008’de Yüksekova Veragöz bölgesinde askeri teçhizat taşıyan kamyonlara yangın emri verdiği belirtildi.

Etkisiz hale getirilen diğer teröristler arasında, Botan Saha Karargahı’nda Fırat Şişman’ın Botan Devlet Görevlisi Özgür Gabar’ın koruması olarak görev yapan Canfeda Goyi kod adlı Tekin Yıldırım, Fırat Şişman’ın muhafızı ve muhabiri. Sözde Botan Devlet Sorumlusu Özgür Gabar, Botan saha karargahında. Diren Amed kod adlı bir terörist olduğu belirtildi.

Açıklamada, “11 Eylül 2020’de gerçekleştirilen operasyonda 3 teröristi etkisiz hale getirirken şehit olan Jandarma Yüzbaşı Mahmut Top, Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Uyar ve Jandarma Uzman Çavuş Sezer Uçar’ın kanı yerde kalmadı. ”

Musa Erdoğan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi